«Βόμβα» με αλλαγές στο «και πέντε» σε αριθμό υποψηφίων συμβούλων και ποσόστωση φύλων

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τεράστιες αλλαγές που θα φέρουν πολλά προβλήματα στους επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές φέρνει κυριολεκτικά στο «και πέντε» ο υπουργός εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Με τροποποίηση εξπρές που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα Δευτέρα στη Βουλή, ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων πρέπει να ισούται με τον αριθμό των εδρών του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα της προσαύξησής του (μέχρι και 50% προέβλεπε ο πρόσφατα ψηφισμένος «Κλεισθένης»).

Σε δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθούν πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι ανά την επικράτεια, εφόσον προχωρήσει και εγκριθεί η νέα τροπολογία.

Με την αλλαγή ο αριθμός των υποψηφίων στον Δήμο Μετεώρων πρέπει να είναι 33 και όχι 50. Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα (βλ. ΕΔΩ) οι υποψήφιοι για τον Δήμο Μετεώρων έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα τον εξής αριθμό υποψηφίων:
Θοδωρής Αλέκος: 33
Χρήστος Σινάνης: 30
Γιάννης Παπαμιχαήλ: 20
Γιώργος Χαντζιάρας: 23.

Αναμφισβήτητα, μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κινούνταν για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους, έχοντας ως στόχο την πλήρωσή τους κατά 100% σύμφωνα με την πρόβλεψη του νέου Νόμου 4555/2018. Πλέον, καλούνται να αναθεωρήσουν και να επιλέξουν τι θα πράξουν για να «συμμορφωθούν» με την αλλαγή που φέρνει στην κυριολεξία τα πάνω κάτω.

Η ιστοσελίδα μας θα επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τους επικεφαλής των συνδυασμών για τον Δήμο Μετεώρων και θα σας μεταφέρει τις απόψεις τους για το μείζον θέμα που προέκυψε.

Δεν αποκλείεται πάντως να προβούν όλοι οι Δήμαρχοι της χώρας σε «μηδενισμό» του αριθμού των υποψηφίων που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα και να ανακοινώσουν από την αρχή ονόματα βάσει των νέων δεδομένων.

Σημειώνεται ότι αλλαγή θα επέλθει και στον αριθμό των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από κάθε φύλο, καθώς θα ανέρχεται σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) του συνολικού αριθμού των υποψηφίων του κάθε συνδυασμού, κάτι που είχε τεθεί ως αίτημα από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση του Δήμου Μετεώρων υποψήφιες– υποψήφιοι, γυναίκες και άνδρες, πρέπει να είναι από 16, συν ένας ή μία από οποιοδήποτε φύλο.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! [ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ