Γυμνάσιο Αμπελίων: Ένα ταξίδι στο κέντρο της Ευρώπης

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Το Γυμνάσιο Αμπελίων πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Κυριακή 17/02/2019 έως την Τετάρτη 20/02/2019.

Στο αίτημα του σχολείου για επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο ανταποκρίθηκε η Ευρωβουλευτής κα Σακοράφα Σοφία, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία και την αγάπη της προς τα παιδιά και τον τόπο καταγωγής της.

Οι μαθητές ταξίδεψαν αεροπορικώς και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό και εύκολη πρόσβαση στο κέντρο. Όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από την κα Σακοράφα Σοφία ακόμη και η μετακίνηση από το χωριό τους μέχρι το αεροδρόμιο και αντιστρόφως.

Τη Δευτέρα επισκέφτηκαν το Κέντρο Επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Parlementarium), όπου με την βοήθεια ακουστικών και οπτικού υλικού γνώρισαν τις διάφορες εποχές και τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Ευρώπης.

Έμαθαν για το τείχος του Βερολίνου κομμάτι του οποίου εκτίθεται στην είσοδο του Μουσείου Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Περιηγήθηκαν στο Μουσείο με την βοήθεια φορητού υπολογιστή και το μεσημέρι τους προσφέρθηκε γεύμα στο εστιατόριο του μουσείου μαγειρεμένο καταπληκτικά (πάπια με λαχανικά).

Την Τετάρτη μετά τη παρουσίαση του θεσμού από την κα Μακρυγιάννη και τον κ Στυλιανού έγινε συζήτηση πάνω σε θέματα και απορίες που τέθηκαν και η επίσκεψη τελείωσε με περιήγηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου. Μας δόθηκε κάρτα απεριορίστων διαδρομών με την οποία γνωρίσαμε την πόλη.

Tα παιδιά επέστρεψαν κατενθουσιασμένα γεμάτα εντυπώσεις και εμπειρίες. Δεν υπάρχουν λόγια που να εκφράζουν τα αισθήματα ευγνωμοσύνης για την μοναδική ευκαιρία που δόθηκε σε αυτά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν το κέντρο της Ευρώπης .Χίλια ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας στην κα Σακοράφα Σοφία και στην διαπιστευμένη βοηθό της κα Μακρυγιάννη Αντιγόνη που ήταν πάντα δίπλα μας και παρενέβη άμεσα στην επίλυση όποιου προβλήματος προέκυπτε.

Κάποια από τα σχόλια των μαθητών:

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η Grand place που συνέχεια ήταν γεμάτη κόσμο και το βράδυ είχαν φώτα που φώτιζαν τον πύργο. Επίσης μου άρεσε το Κοινοβούλιο που μας είχαν δώσει κινητά να ακούμε την ιστορία της Ευρώπης“.

Μου άρεσε η πλατεία που είχε μεγάλα κτίρια…και τα σπίτια μου έκαναν εντύπωση που δεν είχαν βεράντες, τα παλάτια που είχαν χρυσό, η εκκλησία και τα αγάλματα

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η πόλη, γιατί ήταν όμορφη, διαφορετική, πολύ ακριβή.
Είχε μεγάλα κτίρια, πολύ καθαρή, μου άρεσε η πλατεία Grand place με τον χρυσό…, δοκιμάσαμε διαφορετικά φαγητά, μου έκανε εντύπωση και το αεροπλάνο που ήμασταν πάνω από τα σύννεφα και ήτανε μια όμορφη εμπειρία

…στη Grand Place ενώ είχε χρυσό από κάτω είχε άστεγους και απλούς ανθρώπους, τα πάρκα είναι πολύ καθαρά…

Γυμνάσιο Αμπελίων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ