Το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής μητέρας του Αρχιμ. Αλέξιου Μπουρλή τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία Βλαχάβας λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Αγίου Ελευθερίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της Λουκίας Απ. Μπουρλή, της μακαριστής μητέρας του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αλέξιου Μπουρλή.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να τελούμε μνημόσυνα και τρισάγια στη μνήμη των γονέων μας και γενικά των δικών μας ανθρώπων, διότι οι ψυχές όλων βρίσκονται πάντοτε δίπλα μας.

Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει ότι ολόκληρη η Μητρόπολή μας έχει την τιμή να εκπροσωπείται στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου από τον π. Αλέξιο, ο οποίος κατάγεται από τη Βλαχάβα και πρέπει να αποτελεί καύχημά της.

Ο π. Αλέξιος, ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους κληρικούς και όλους τους παραβρισκόμενους που βρέθηκαν δίπλα του για να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής της πολυαγαπημένης του μητέρας, η οποία όπως τόνισε αποτελούσε για εκείνον το πολύτιμο στήριγμά του.

Σημειώνεται ότι ο Πανοσιολογιώτατος π. Αλέξιος κατέχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο Γραφείο Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εκκλησιαστικής Εθιμοτυπίας των Συνοδικών Υπηρεσιών, και είχαμε τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίσουμε πέρυσι και να έχουμε τη βοήθειά του στην τέλεση του δημοσιογραφικού μας έργου κατά τη διαδικασία της εκλογής του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοκλήτου στη θέση του Μητροπολίτη και της ενθρόνισής του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ