Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων Ανεξάρτητου Υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Μετεώρων, Oικονομολόγου, Θεόδωρου...

Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων Ανεξάρτητου Υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Μετεώρων, Oικονομολόγου, Θεόδωρου Αλέκου

-

Αγαπητοί συνδημότισσες καί συνδημότες.

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου διεξάγονται σε μια δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον που αναζητά πυξίδα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος από τα λάθη του παρελθόντος.

Η κρίση που σήμερα μαστίζει σε όλα τα επίπεδα την κοινωνία μας δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τις βασικές μας αρχές και αξίες. Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως σήμερα οφείλει και πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά και φιλικά στον πολίτη και ως τέτοιος μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία.

Η ίδρυση της παράταξής μας, μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων «εργαστηριακών δοκιμών» κομματικών γραφείων ή προσωπικών συμφερόντων. Βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Στόχος της είναι ν’ αλλάξει το σκηνικό στο δήμο Μετεώρων και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο δήμος μας χρειάζεται μια νέα δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μια δημοτική Αρχή που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο μας, αγκαλιάζοντας όλους τους συνδημότες, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες. Με αντίληψη που ανοίγει νέους ορίζοντες, έτσι ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας. Με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή να φέρουμε στο προσκήνιο τα προβλήματα, να αναδείξουμε τις δυνατότητες, να δουλέψουμε σκληρά για τις λύσεις. Αυτός ο τόπος μας ενώνει και μας δυναμώνει. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά.

Ο Δήμος Μετεώρων ανήκει στους πολίτες του. Δε μεταβιβάζεται από μια αλαζονική εξουσία σε μια άλλη. Οι εκλογές του Μαΐου δεν γίνονται για να γίνουν εκδηλώσεις «διαδοχής της καρέκλας». Γίνονται για να αποφασίσουν οι πολίτες σε ποιους θα εμπιστευθούν το μέλλον του δήμου τους.

Αναρωτιέμαι, συνδημότισσες και συνδημότες, δε βαρεθήκατε ακόμη να βλέπετε πολιτικούς σε κάθε μορφής εκδηλώσεις να σπρώχνονται για φωτογραφίες, για χειραψίες με πρωτοκλασάτα στελέχη κομμάτων, με βαρύγδουπες και στεγνές ανακοινώσεις στον καθημερινό τύπο;

Σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια όλων των πολιτών, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση και τη διάθεση των συνδημοτών μου στις εκλογές του Μαΐου του 2019. Δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ».

Ο Δήμος Μετεώρων, με τις όποιες δυσκολίες του, που εντοπίζονται κυρίως στις μεγάλες αποστάσεις, στη μετριότητα του υπάρχοντος οδικού δικτύου, στην εγκατάλειψη και ερήμωση των ορεινών χωριών του, στην έλλειψη βασικών υποδομών στα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και με τα μεγάλα πλεονεκτήματά του, μπορεί να γίνει αποτελεσματικός και ισχυρός για τους πολίτες του. Η προσπάθειά μας να κάνουμε το Δήμο Μετεώρων ένα δήμο πρότυπο με οργανωμένες υπηρεσίες, με διαφανείς διαδικασίες και ορθή διαχείριση των πόρων είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη.

Γνωρίζω πολύ καλά τις βασικές ανάγκες και τα προβλήματα όλου του δήμου Μετεώρων.

Γνωρίζω ότι πρέπει να κινηθούμε όχι μόνο σε Εθνικό επίπεδο (Περιφέρεια, Υπουργεία) αλλά και σε Ευρωπαϊκό (Βρυξέλλες).

Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά, κρίνω σκόπιμο να παρουσιάσω τις βασικές αρχές και τους άξονες προτεραιότητας της προσπάθειάς μου για το Δήμο Μετεώρων.

 

1. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Είμαι και θα παραμείνω ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος. Δεν μ’ ενδιαφέρει τι κομματική ταυτότητα έχουν οι πολίτες που θα στελεχώσουν το συνδυασμό μου σ’ όλο το δήμο Μετεώρων και ποιά είναι τα πολιτικά τους πιστεύω. Μ’ ενδιαφέρει μόνον η διάθεση να εργαστούν για τον τόπο, το ήθος στην κοινωνία και η αξιοσύνη τους.

Δηλώνω ότι δεν πρόκειται ποτέ, εφ’ όσον εκλεγώ δήμαρχος, ν’ αντιμετωπίσω με διαφορετικό μάτι τους συνδημότες μου, λόγω της πολιτικής ή ίδεολογικής τους προτίμησης.

Δηλώνω ότι δεν απευθύνθηκα σε κανένα κόμμα για να εξασφαλίσω το «κομματικό χρίσμα», διαδικασία άλλωστε απόλυτα ξεπερασμένη. Κάθε στήριξη, επαναλαμβάνω κάθε στήριξη, από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται φυσικά και θα γίνει αποδεκτή.

Πιστεύω ότι τα κόμματα έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και πρέπει ν’ ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα μας (Οικονομία, Ασφαλιστικό, Εργασιακές σχέσεις, Ανεργία κλπ.) και εκεί θα κριθούν. Δεν μπορεί τα κόμματα να παρεμβαίνουν για τη συγκρότηση των συνδυασμών ή να υποδεικνύουν ποιος θα είναι δήμαρχος Μετεώρων ή δημοτικός σύμβουλος ή τοπικός σύμβουλος.

Είναι ευθύνη και των υποψηφίων αλλά και των πολιτών να λειτουργήσουμε με κριτήρια την ικανότητα, την εντιμότητα, την εμπειρία, τη γνώση και όχι με δήθεν κομματικό πατριωτισμό.

Δηλώνω ότι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι του συνδυασμού, είναι άνθρωποι απ’ όλα τα κόμματα. Δεν ζήτησα από κανέναν να αποποιηθεί την ιδεολογία του. Ζήτησα όμως και ζητώ να συνεργαστούμε πέρα και πάνω από τις κομματικές μας προτιμήσεις βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα αυτό που μας ενώνει περισσότερο: «Το ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ».

Η Καλαμπάκα λοιπόν πρέπει ν’ αναδείξει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

 

2. ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι κατεβαίνω ως υποψήφιος δήμαρχος όλων των δημοτών. Δεν με εκφράζουν και δεν με αφορούν σενάρια και διαχωρισμοί που υφέρπουν και διαχέονται εντέχνως γύρω μας.

Η συγκυρία είναι δύσκολη και δεν αφήνει περιθώρια για συγκρούσεις και αντιπαλότητες. Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Συνέβαινε και συμβαίνει να υπάρχουν πολλές φιλοδοξίες που μεταφράζονται σε ρήξεις και αντιπαλότητες που αποδυναμώνουν τη δυναμική μας.

Είναι λάθος να προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να εκβιάζουμε καταστάσεις που τελικά μας οδηγούν στο διχασμό και στη διχόνοια. Η τακτική αυτή τραυματίζει την κοινωνία και σίγουρα δεν αποφέρει καλά αποτελέσματα ούτε στις εκλογές ούτε στον κοινωνικό ιστό που κατακερματίζεται. Αν ο καθένας προσπαθεί να χτίσει το «φέουδό του», τότε το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό γιατί θα έχει εκφράσει μια κοινωνική μειοψηφία.

Είμαι υποψήφιος δήμαρχος όλου του δήμου Μετεώρων και εφόσον εκλεγώ θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για ενότητα, σύμπνοια, άμβλυνση των διαφορών και συμπόρευση όλων των δημοτών, όλων των περιοχών και όλων των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση και τη δημιουργική πορεία του δήμου Μετεώρων στο μέλλον.

Όχι σε επικίνδυνους διαχωρισμούς, όχι στον τεχνητό διχασμό, όχι στον πολιτικό επαγγελματισμό, όχι στα προαπαιτούμενα, όχι στους κηδεμόνες.

Επιβάλλεται με κάθε τρόπο να αποφύγουμε τις ακροβασίες, τις προστριβές και τις νοσηρές αντιπαλότητες. Η θέση του Δημάρχου δεν είναι απλά μια θέση εργασίας που θα προσφερθεί σε κάποιον, αλλά οχυρό. Ένα ισχυρό πεδίο μάχης που απαιτεί αντοχές και γνώσεις.

 

3. ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΕΡΓΑ

Κυρίαρχος στόχος μου είναι ως νέα δημοτική αρχή, εφόσον εκλεγώ με τους συνεργάτες μου να δημιουργήσουμε ένα φιλικό και γιατί όχι και ελκυστικό περιβάλλον για την ίδρυση νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Την περίοδο της απόλυτης οικονομικής κρίσης πρέπει εμείς και υποδομές να έχουμε και διευκολύνσεις να παρέχουμε, αλλά κυρίως να φροντίσουμε να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του δήμου μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ούτως ώστε να ενισχυθούν βιοτεχνίες, τουριστικές και αγροτουριστικές επιχειρήσεις, να γίνουν βελτιώσεις κτηνοτροφικών μονάδων, βελτιώσεις καλλιεργειών κλπ., έτσι ώστε ο δήμος Μετεώρων, έχοντας και τα τεράστια φυσικά πλεονεκτήματα, να μπορεί να στηρίξει και να ενισχύσει νέους ανθρώπους, νέους επιχειρηματίες και να αυξήσει κατά το δυνατόν τις θέσεις εργασίας.

Είμαστε η δημοτική Αρχή που λέει ΝΑΙ στα έργα.

Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη, αλλά συγχρόνως είμαστε απέναντι σε κάθε λογής επικοινωνιακά τρικ και πανηγύρια με σημείο αναφοράς την ψηφοθηρία.

Διαχρονικά πίστευα πως η αλήθεια και η συνέπεια των λόγων και των πράξεων πρέπει να είναι οι βασικές αρχές ενός υποψηφίου δημάρχου, αλλά και κάθε ανθρώπου που πολιτεύεται. Με τις αρχές αυτές συμμετείχα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στο χώρο της Τ.Α.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του δήμου Μετεώρων επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της αλήθειας ως υπεύθυνης πολιτικής και ηθικής στάσης του υποψηφίου που απευθύνεται στους συνδημότες του, αλλά και της καταδίκης και απαξίωσης της ενσυνείδητης διατύπωσης ψευδών υποσχέσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, με αδιαπραγμάτευτη αρχή τη λειτουργία των θεσμών και των κανόνων στο πλαίσιο ενός σύγχρονου δήμου, σας καλώ όλους να συστρατευθούμε.

 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

Δεν ανακοίνωσα το πρόγραμμά μου για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά έκρινα σκόπιμο να σας εκθέσω τις βασικές μου σκέψεις και να περιγράφω συνοπτικά τους αρχικούς στόχους για το Δήμο Μετεώρων.

Αυτές μου τις προτεραιότητες τις συζητώ με συνεργάτες, συνδημότες, φίλους ,φορείς και υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Σας καλώ όλους να πάρετε μέρος σ’ αυτή τη συζήτηση, να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, γνωρίζοντας όλοι μας βέβαια ότι όλα δεν γίνονται και ότι το εφικτό πάντα απέχει από το επιθυμητό.

Εκείνο όμως που είναι σίγουρο είναι ότι η υπόθεση της βελτίωσης της ζωής όλων μας μέσα από το θεσμό της αυτοδιοίκησης, η προσπάθεια να ανεβάσουμε την κοινωνία λίγο ψηλότερα, είναι υπόθεση όλων μας.

Σας καλώ λοιπόν να πλαισιώσετε, να στηρίξετε και να συμμετάσχετε στο ανεξάρτητο, υπερκομματικό, ενωτικό και ανανεωτικό ψηφοδέλτιο δουλειάς και προσπάθειας που αυτό το διάστημα συγκροτούμε.

Ο χρόνος δεν μας περιμένει. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι αρκετά αλλά γνωστά. Οι ευκαιρίες λιγότερες μεν, αλλά υπαρκτές. Οι δυνατότητες και οι προκλήσεις μεγάλες. Η γνώση, η θέληση και η εμπειρία υπάρχουν. Σε μας εναπόκειται να βάλουμε το ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ στη θέση που αξίζει!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
«ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ