Τελέστηκε ο αγιασμός στην μοναδική στην Ελλάδα Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Παρουσία του διευθυντή της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας κ. Σωτήρη Ζαμπούρα και σπουδαστών της τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής ο αγιασμός για το νέο έτος.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος συμπαραστατούμενος από τον π. Χαράλαμπο Καπλανίδη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμπάκας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον διευθυντή της Σχολής και στους σπουδαστές καλή χρονιά με υγεία και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η σχολή για την Καλαμπάκα. Ζήτησε από τον κ. Ζαμπούρα να υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ Σχολής και Μητροπόλεως και συμμετοχή της Σχολής στην Ακαδημία Μετεώρων η οποία ετοιμάζεται.

Ο διευθυντής της Σχολής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της πρόσκλησης να τελέσει τον αγιασμό και είπε ότι πρέπει με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία να προβάλλουμε την μοναδική στην Ελλάδα Σχολή, έτσι ώστε να τονώνεται το ενδιαφέρον των μαθητών. Είπε πως αυτή τη στιγμή οι μαθητές στη σχολή είναι 25, ενώ θα μπρούσαν να είναι πολύ περισσότεροι αφού για το επάγγελμά τους υπάρχει μεγάλη ζήτηση απ’ όλη την Ελλάδα.

Πριν από τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους της Σχολής από τον διευθυντή και τους υπεύθυνους και είδε από κοντά πώς δουλεύουν οι μαθητές και εντυπωσιάστηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ