Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων

-

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων με 26 θέματα στην ημερήσια Διάταξη.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζώης Χαλατσάκης αναφέρθηκε στο ατύχημα του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Δήμου και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.

Στη συνέχεια ανέγνωσε 7 θέματα εκτός ημερήσιας Διάταξης που όλα ψηφίστηκαν ομόφωνα από το σώμα.

Ακολούθησε η ανάγνωση αίτησης του κ. Δημήτρη Σακελλαρίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας να πράξει όσα χρειάζονται μετά την διαγραφή του κ. Νίκου Αβραμόπουλου από την παράταξή του.

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λογγά κ. Χρυσόστομος Χαρχαντής ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο Δημοτικό Διαμέρισμα. Αϊθουσα του Δημοτικού Σχολείου έχει παραχωρηθεί με προσωρινή απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στον Σύλλογο “Χλωρίδας και Πανίδας”, που όπως είπε ο κ. Χαρχαντής ο συγκεκριμένος Σύλλογος δεν έχει καμία δραστηριότητα. Ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να δοθεί η αίθουσα στην Τοπική Κοινότητα για να την αξιοποιήσει προς όφελος των κατοίκων του χωριού. Το θέμα, αφού ακούστηκαν οι απόψεις του κ. Χαρχαντή και Δημοτικών Συμβούλων, αναβλήθηκε για το επόμενο Συμβούλιο.

Στα θέμα της ημερήσια Διάταξης που συζητήθηκαν εγκρίθηκαν ομόφωνα:

2.-Αίτηση Νικολάου Κατσικά ( χορήγηση αδείας λειτουργίας επιχείρησης παροχής υπηρεσιών διαδικτύου).
3.-Αίτηση Σωτηρίου Παπακώστα (χορήγηση αδείας λειτουργίας επιχείρησης παροχής υπηρεσιών διαδικτύου).
4.-Καθορισμός ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. διαρκείας 8 και 9 μηνών με κάλυψη της δαπάνης από την καταβολή αντιτίμου.
6.-Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του 1ου Νηπιαγωγείου της Κοινότητας Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων.
7.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Δημοτικού δάσους «Σκεπαρίου» του Δήμου Μετεώρων για έτος 2018.
8.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Δημοτικού δάσους «Αγίας Τριάδας», για το έτος 2018.
9.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Δημοτικού δάσους «Λογγά», για το έτος 2018.
10.-Αίτηση της «ΥΛΩΡΙΚΗ Ε.Ε.» Φ.Φασούλας – Ν. Μάντζιος Ε.Ε. (Παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης μελέτης προστασίας και διαχείρισης Δημοτικού δάσους Κονισκού).
11.-Αίτηση Παπαγεωργόπουλου Γεωργίου (εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην θέση «Στριβάδια» οικισμού Θεοτόκου της Κοινότητας Αχλαδέας).
12.-Αίτηση Πανάρα Ευαγγέλου (εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Διάβας).
13.-Εκμίσθωση με δημοπρασία δημοτικού αγρού στη θέση «Σγάρες» της Κοινότητας Περιστέρας.
14.-Ανακοίνωση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μικρού Υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση «Ένωση» Κοινότητας Μαλακασίου.
15.-Αίτηση Οργανωτικής Επιτροπής Συλλόγων Δήμου Μετεώρων (κάλυψη εξόδων).
16.-Αίτηση Ευάγγελου Τσανάκα (χορήγηση αδείας πωλητή λαϊκών αγορών).
17.-Συνδιοργάνωση – Συμμετοχή του Δήμου Μετεώρων με το Μουσείο φυσικής Ιστορίας και Μανιταριού, στην ετήσια γιορτή Μανιταριού στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
18.-Προγραμματισμός εκδηλώσεων και έγκριση δαπανών για την εορτή του Αγίου Βησσαρίωνος, Πολιούχου της πόλης της Καλαμπάκας.
19.-Έγκριση δαπανών φιλοξενίας του προσωπικού που θα πραγματοποιήσει το μαστογραφικό έλεγχο στην Καλαμπάκας την 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018.
20.-Έγκριση μελέτης του έργου(Διαμόρφωση Αύλειων χώρων Δημοτικών Σχολείων).
21.-Έγκριση μελέτης του έργου (Αντιμετώπιση Προβλημάτων Λειψυδρίας).
23.-Αίτηση Ντόκου Όλγας (για μείωση μισθώματος του δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Πολυθέας).
25.-Υποβολή αιτήματος για έκδοση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας των ήδη λειτουργικών Μονάδων Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης Δήμου Μετεώρων.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα εξής θέματα:

1.-Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου οικ. Έτους 2018.
5.-Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης υλοποίησης προϋπολογισμού Β΄ Τριμήνου 2018.
22.-Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών του Δήμου.
24.- Ορισμός επιτροπής της παρ. 5 του άρθρου 186 ν.3463/2006 για την εκτίμηση του μισθώματος δημοτικών ακινήτων.
26.- Χαρακτηρισμός της οδού Γ.Κονδύλη από το ύψος της Πλατείας Ρήγα Φεραίου ως την οδό Ευθ. Βλαχάβα ως οδού ήπιας κυκλοφορίας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι έντονη ήταν η Διαμαρτυρία της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας για αίτηση που έχει κάνει η Πανελλήνια Ορειβατική Ομοσπονδία για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου για την πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης στην πόλη μας και δεν είχε συμπεριληφθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απάντηση του κ. Ράντου σ’ αυτό το θέμα ήταν ότι όποτε έχει ζητήσει η Ομοσπονδία τον χώρο της έχει παραχωρηθεί χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος σημειώνουμε πως η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ