Στο 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων η κίνηση πολιτών «Μετέωρα για όλους»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η κίνηση πολιτών ”ΜΕΤΈΩΡΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ” συμμετέχει στο 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων με περίπτερο, όπου μέλη της κίνησης θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό και workshop.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6:30 μ.μ. – 8:00 μ.μ. Workshop 1: «Το άβατο των Μετεώρων»
Η κίνηση πολιτών «Μετέωρα για όλους» συζητά για το σχέδιο Π.Δ. του Υπ. Πολιτισμού, που μετατρέπει τη δημόσια γη των Μετεώρων σε ιδιότυπο άβατο.

FACEBOOK GROUP

Πρόγραμμα εκδηλώσεων – συζητήσεων 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων
5ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
7 & 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΚΟ ΜΥΛΟΥ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
“Ο παλιός κόσμος φοβάται.
Ώρα να κάνουμε τους φόβους του πραγματικότητα.
Ώρα να σηκώσουμε κεφάλι”.
Μέσα σε ένα τοπίο πολέμων και ξεριζωμών, καπιταλιστικής βαρβαρότητας και εργασιακού μεσαίωνα, μπροστά σε έναν κόσμο που όλο σκοτεινιάζει από την άνοδο της ακροδεξιάς και ρατσιστικών δυνάμεων, στο 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων σηκώνουμε κεφάλι, κοιτάζουμε το κτήνος στα μάτια. Το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, μιλάμε ανοιχτά για όσα μικραίνουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Συζητάμε, με ανθρώπους των κινημάτων και ερευνητές για όσα έρχονται από το παρελθόν για να σκοτώσουν το παρόν και το μέλλον μας. Και φέτος, συζητήσεις καθώς και workshops, δίνουν το στίγμα του κόσμου σήμερα και ανοίγουν το δρόμο για έναν κόσμο αλληλεγγύης που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να είστε εκεί!
Το πρόγραμμα των συζητήσεων:
Οι συζητήσεις τόσο την Παρασκευή 7 Ιουλίου όσο και το Σάββατο 8 Ιουλίου, ξεκινούν με τα workshops στις 6:30 το απόγευμα ενώ οι κεντρικές συζητήσεις έχουν προγραμματιστεί στις 8 το απόγευμα.

Παρασκευή 7 Ιουλίου
Κύρια συζήτηση
«Σύγχρονος εργασιακός Μεσαίωνας στην εποχή των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών και η απάντηση του κόσμου της εργασίας και της επισφάλειας».
Ομιλητές:
Αποστόλης Καψάλης, ερευνητής- ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ
Δημήτρης Τζαμουράνης, Πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Παρεμβαίνουν μέλη της ΛΑΝΤΖΑ Λάρισας
Συζητάμε για το εφιαλτικό τοπίο μετά την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων στα χρόνια των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης και ” θεσμών “, αλλά και τις προσπάθειες του κόσμου της εργασίας και της επισφάλειας για οργάνωση, αντίσταση και ανασυγκρότηση, μέσω των σωματείων βάσης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και νέες μορφές συλλογικότητας, δράσης και παρέμβασης.
Workshop: «This is War»
Συζητάμε με μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, για το αντιπολεμικό κίνημα και την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός αντιπολεμικού συντονισμού με μόνιμα χαρακτηριστικά.

Σάββατο 8 Ιουλίου
Κύρια συζήτηση
«Η νέα ακροδεξιά στην Ευρώπη και τον κόσμο»
Ομιλητές:
Γιώργος Παυλόπουλος, δημοσιογράφος
Δημοσθένης Παπαδάτος, Υπεύθυνος Σύνταξης Red Notebook
Από τον Τραμπ στη Λεπέν, από το Brexit στη «Λέγκα του Βορρά»… Από το «ακραίο κέντρο» στην εθνικιστική αναδίπλωση και τούμπαλιν … Συζητάμε για τα ξενοφοβικά ρεύματα, την Ισλαμοφοβία, την Αντιμεταναστευτική υστερία.
Οι χαμένοι της παγκοσμιοποίησης και το ακροδεξιό ρεύμα «ενάντια στην παγκοσμιοποίηση». Είναι η «νέα ακροδεξιά» αντισυστημική;
Workshop 1: «Το άβατο των Μετεώρων»
Η κίνηση πολιτών «Μετέωρα για όλους» συζητά για το σχέδιο Π.Δ. του Υπ. Πολιτισμού, που μετατρέπει τη δημόσια γη των Μετεώρων σε ιδιότυπο άβατο.
Workshop 2: «Οι πρόσφυγες στα Τρίκαλα και η τοπική κοινωνία»
Ποιες είναι οι ανάγκες και οι δυνατότητες συμβολής του κόσμου της Αλληλεγγύης σε τομείς όπως: η στέγαση, η εκπαίδευση, η γλώσσα, η εργασιακή ένταξη, η ψυχική υγεία κ.α.;

Η κίνηση πολιτών «Μετέωρα για όλους»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ