Βιωματική Δράση στα Μετέωρα από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Welcome to Knowledge”

-

Για δεύτερη φορά στη φετινή σχολική χρονιά το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Welcome to Knowledge”, της Πέννυς Καλογήρου-Λαγούδη, πρωτοπόρο όπως πάντα σε δράσεις που αφορούν στην ουσιαστική εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, ήταν ο εκπαιδευτικός φορέας που έφερε τη Βιωματική Δράση στην περιοχή μας με το Πανελλήνιο project “Your Thoughts on Greece” μέσα από το οποίο εκατοντάδες μαθητές Αγγλικών «μαθαίνουν μέσα από το βίωμα» χρησιμοποιώντας τα Αγγλικά για να επικοινωνήσουν με επισκέπτες της χώρας μας.

Έχοντας ως στόχο την προώθηση της βιωματικής, συνεργατικής και διερευνητικής μάθησης, ανταποκριθήκαμε στην εκπαιδευτική πρόκληση κι έτσι, οι μαθητές μας, γεμάτοι φιλόξενη διάθεση και κίνητρο τη γλωσσική αλληλεπίδραση, βρέθηκαν την Κυριακή 22 Απριλίου στα απαράμιλλης ομορφιάς ηλιόλουστα Μετέωρα πανέτοιμοι να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά με τους επισκέπτες.

Οι διάλογοι ξεκινούσαν με αφορμή τα ερωτηματολόγια που είχαν οργανώσει οι μαθητές κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο του project και αφορούσαν γνώσεις, γνώμες και τον βαθμό εξοικείωσης των επισκεπτών με τον Ελληνικό πολιτισμό ενώ σταδιακά εξελίσσονταν σε συναρπαστικές συζητήσεις. Τα διάφορα «πηγαδάκια» ανατροφοδοτούνταν συνεχώς και τα παιδιά μας αφενός συνέλεξαν άφθονο γλωσσικό input κι αφετέρου είχαν την ευκαιρία να ανταποκριθούν σε επικοινωνιακές καταστάσεις της πραγματικής ζωής σε αγγλόφωνο πλαίσιο.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η δράση “Your Thoughts on Greece” προωθεί τη συνεργασία μεταξύ Κέντρων Ξένων Γλωσσών και φέρνει κοντά μαθητές και καθηγητές. Επομένως, η δράση μας δε θα είχε την ίδια γεύση χωρίς την παρουσία και τη βοήθεια των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μαρίτας Τάχου, Κωνσταντίνας Μπαμπάνη (Hello) και Νάσιας Κρανιά.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στους εκδοτικούς οίκους Burlington books, Hamilton House, Grivas Publications και MM publications οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί μας στο πλάι μας και συνετέλεσαν στην επιτυχία του εγχειρήματός μας.

Γνωρίζουμε πως η μάθηση γίνεται αποτελεσματική μόνο όταν ο μαθητής αποκτά την επιθυμία να απορροφήσει τη γνώση. Υποστηρίζουμε ότι τα εργαλεία της γλωσσικής ευχέρειας του σήμερα θα χτίσουν τις γέφυρες της διαπολιτισμικής κατανόησης του αύριο. Don’t just speak English, feel it!

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές που συμμετείχαν στο project καθώς και την εμπνεύστρια του εγχειρήματος, Ειρήνη Στρούμπα- Ξανθέα.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών
“Welcome to Knowledge”
Πέννυ Καλογήρου-Λαγούδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ