Κυριακή, Δεκέμβριος 8, 2019
Αρχική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπριζολάκια με κρασί και μυρωδικά

Μπριζολάκια με κρασί και μυρωδικά

-

ΥΛΙΚΑ

-1.200 γρ. χοιρινά μπριζολάκια από κόντρα, με το κόκαλο, πάχους 1 εκ., καλά στεγνωμένα
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένη
-1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
-500 ml λευκό, ξηρό κρασί
-1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
-τα φύλλα από 4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, χοντροκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας -αποξηραμένο, κοπανισμένο
-τα φύλλα από 6 κλωναράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
-τα φύλλα από 7 κλωναράκια ρίγανη ή θυμάρι, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένα και κοπανισμένα
-2 μέτρια καρότα, προτιμότερο βιολογικά, σε λεπτές φέτες
-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
-1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
-1 κουτ. σούπας από τα προαναφερθέντα φρέσκα μυρωδικά (ή 1½ κουτ. γλυκού ξερά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρισμα: Αφού ψιλοκόψουμε τα μυρωδικά, βγάζουμε 1 κουτ. σούπας στην άκρη για το τηγάνισμα (ή 1 κουτ. γλυκού από τα ξερά). Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν ελαφρώς. Τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το κρασί για να εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μέλι και την πάπρικα, ανακατεύουμε για να διαλυθούν και, μόλις πάρουν μια βράση, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Αδειάζουμε το κρασί μέσα στο μπολ με τα κρεμμύδια και τα καρότα και προσθέτουμε τα μυρωδικά και πιπέρι. Βάζουμε μέσα τα μπριζολάκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες (ιδανικά 12 – 15 ώρες), γυρίζοντάς τα κάθε τόσο, ώστε να μαριναριστούν και από τις δύο πλευρές ομοιόμορφα.

Ψήσιμο: Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το μπολ και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί, για να φύγουν τα πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να ξανθαίνει το σκόρδο, βάζουμε τα μπριζολάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε μία στρώση (αν χωράνε, διαφορετικά τα ψήνουμε σε περισσότερες δόσεις).

Μπορούμε ακόμη να βάλουμε δύο τηγάνια στη φωτιά – σε αυτή την περίπτωση όμως, θα χρειαστεί να διαιρέσουμε το ελαιόλαδο και το κρασί. Αφήνουμε να ροδίσουν από τη μία πλευρά για περίπου 4 – 5 λεπτά και έπειτα τα γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για 4 – 5 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα μυρωδικά που κρατήσαμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί το κρέας.

Σερβίρισμα: Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα ή με φάβα με κάππαρη και ντοματοσαλάτα με βασιλικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...