Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα θύματα των Τεμπών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλαμπάκα μετά το πανελλαδικό κάλεσμα της Μαρίας Καρυστιανού.
Το κάλεσμα έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη, την περασμένη εβδομάδα.
Η συγκέντρωση έγινε μπροστά από το κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, αντί της κεντρικής πλατείας, λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης του Δήμου Μετεώρων.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Πλακιάς και η σύζυγός του Μάρθα, γονείς της αδικοχαμένης Αναστασίας, και η Σοφία Πλακιά, μητέρα των αδικοχαμένων Θωμαής και Χρύσας.
Ο Δημήτρης Πλακιάς ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε και ζήτησε να είναι όλοι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων στη δίκη που θα ακολουθήσει.
Ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο μέσω των οδών Κονδύλη και Τρικάλων. Εκεί ο Δημήτρης Πλακιάς ευχαρίστησε ξανά τον κόσμο, καθώς και τους φοιτητές που έβγαλαν το λογότυπο «Μέχρι τέλους», για να είναι το σύνθημα του αγώνα.
Στις δηλώσεις του που ακολούθησαν προς τα ΜΜΕ τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να ακούσει, να πιστέψει και να στηρίξει τους συγγενείς των θυμάτων, διότι, αν δεν υπήρχαν αυτοί, το θέμα δεν θα έφτανε εδώ που έφτασε μέχρι σήμερα.
