Μία (επίσημη) πρεμιέρα συνήθως, έχει (πάντα) τις ιδιαιτερότητες της, κρύβει παγίδες και προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα! Όμως, με το ΄΄καλημέρα΄΄, επιβεβαιώθηκε ο κανόνας του φαβορί (ο ΑΟΚ ήταν το αουτσάιντερ) κι έτσι οι όποιες εκπλήξεις στην αναμέτρηση, έπεσαν στο κενό!
Τα προγνωστικά βγήκαν αληθινά… για το ματς του μπάσκετ, ανάμεσα στην Καλαμπάκα και το Σπάρτακο Λάρισας, που ολοκληρώθηκε πριν (από) λίγο στο ΄Βλαχάβειο΄΄στα πλαίσια της φάσης των ΄΄16΄΄ του Κυπέλλου της Ε.Σ.ΚΑ.Θεσσαλίας, αφού το εισιτήριο της πρόκρισης, πήγε στους φιλοξενούμενους.
Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: (1ο) 13-21, (2ο) 8-17, (3ο) 13-25, (4ο) 17-21.
Η διακύμανση του σκορ: 13-21 (10΄), 21-38 (20΄- ημίχρονο), (30΄) 34-63, 51-84 (40΄- τελικό)
Ο Α.Ο.Κ. όπως παρατάχθηκε στο ματς (από αριστερά, όρθιοι): Σπανός (coach), Πούλιος, Κολώνας, Αθανασόπουλος, Αργυρόπουλος, Θεοδωρίδης (κάτω) Πίσσας, Σιούτας Κ., Σιουτας Θ., Στεφανίδης, Μπαλατσός, Μάγγος.
Α.Ο. Καλαμπάκας (coach:K-Span): Μάγγος 12 (4β., 4δ.), Σιούτας Θωμ. 7 (2δ., 1τρ.), Στεφανίδης 2 (1δ.), Αργυρόπουλος 2 (1δ.), Αθανασόπουλος 8 (4δ.) (starting lineup) Πούλιος 11 (1β., 5δ.), Θεοδωρίδης 4 (2β. 1δ.), Πίσσας 3 (1τρ.), Κολώνας 2 (1δ.), Μπαλατσός, Σιούτας Κ.
Σπάρτακος (Καλέτσιος Δ.- Πάσχος Γ.): Κεχαγιάς Αλεξ., Καλέτσιος Κ. 10, Κεχαγιάς Απ. 8, Μπαμπανάτσας 13, Αθανασόπουλος (αρχ.) 15, Ευαγγελούλης 6, Νικηφοράτος 5, Σαριμπαλίδης 7, Μπουσκολίτης Μ.14, Πλατίκας, Αναγνωστάκος 6.
Διαιτητές: Χαϊντούτη Ευτ.- Πανταζής Ι.
Γραμματεία: Καπέλου Μ. (σημειωτής), Χασιώτη Μ. (χρονομέτρης), Νούσια Α. (24άρι)
Παραλειπόμενα…
* Καταρχάς, να αναγνωριστεί η προσπάθεια αισθητικής βελτίωσης των χώρων του Γυμναστηρίου (αποδυτήρια ομάδων & διαιτητών, βαψίματα, W.C., τρίψιμο δαπέδων). Απομένουν όμως κι άλλα, όπως ηχητική-μεγαφωνική υποστήριξη, έλεγχος για να διαγνωστούν προβλήματα στην ποιότητα του (ασύρματου) διαδικτύου, ίσως κι άλλα που δεν είδαν τα μάτια…
* Οι επισημάνσεις-διαπιστώσεις, γράφονται με απόλυτα καλοπροαίρετη διάθεση.
* Οι εξωτερικοί τοίχοι του Κλειστού, γεμάτοι βρισιές και προτροπές για άνομες και βίαιες συμπεριφορές, αποτελούν ανοιχτή ΄πληγή΄…
* Άλλο (πολύ) δυνατό αξιοσημείωτο, τα… ΄χάλια΄ που παρουσιάζει ο ηλεκτρονικός πίνακας με τις καμένες λάμπες (;) τις βραχυκυκλωμένες πλακέτες (;) κλπ. που δυσχεραίνουν, περιπλέκουν και εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη, την κατανόηση και την όλη παρακολούθηση των τεκταινόμενων του αγώνα για αθλητές και φιλάθλους.
* Στην οροφή του Γυμναστηρίου, τρεις ΄χαλασμένες΄ λάμπες, περιμένουν αντικατάσταση προκειμένου να φωτίσουν! Η στέγη, σε τί κατάσταση είναι ; γιατί καταφθάνουν και (οι) βροχές.
* Το τρίψιμο και το γυάλισμα του αγωνιστικού παρκέ, αποτελεί μία επόμενη (απαραίτητη) εργασία, που σίγουρα είναι (μία) εξαιρετική επένδυση που θ΄ αναζωογονήσει την εμφάνιση και την αισθητική του γηπέδου. Οι φθορές και το ξεθώριασμα οφείλονται στην καθημερινή (πολυετή) καταπόνηση, στα χτυπήματα και στη φυσική φθορά που προκαλεί ο χρόνος. Την ίδια φροντίδα… περιμένει και η εξέδρα που φιλοξενεί τους θεατές.
* Ιστορικά, ο Σπάρτακος ήταν Θράκας μονομάχος και αρχηγός της μεγαλύτερης εξέγερσης δούλων στην ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας..
* Κοντά στα… χνάρια της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ κι ο ΄Σπάρτακος΄ αφού έχει για έμβλημά του, το κεφάλι ενός άγριου αλόγου, όπως φαίνεται στην πράσινη μαύρη όψη του, με background τη ΄σπυριάρα΄ (μπάλα μπάσκετ).
* Στην περσινή σεζόν 2024-2025, ο Σπάρτακος αγωνίστηκε στην Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑΘ, παρουσίασε μία σταθερή αγωνιστική πορεία. Τερμάτισε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, σε σύνολο 15 ομάδων, με ρεκόρ 14νίκες-14ήττες έχοντας ως συγκάτοικο στην 8η θέση την Α.Ε.Τ., με την οποία τώρα θα κοντραριστούν στα Τρίκαλα στη συνέχεια (φάση των ΄΄8΄΄) του θεσμού του Κυπέλλου.
* Οι φιλοξενούμενοι μετακινήθηκαν στην Καλαμπάκα με (τα) ιδιωτικά ους αυτοκίνητα, κατ΄ εξαίρεση(!) Πάντα όμως ταξιδεύουν ως αποστολή, με ναυλωμένο λεωφορείο γεγονός που καταδεικνύει την οικονομική άνεση του συλλόγου αφού σύμφωνα με λεγόμενά τους, το πούλμαν εξοφλείται από ιδίους πόρους!
* Στους φιλοξενούμενους, έκανε μεγάλη εντύπωση -για αυτό και ρωτούσαν να μάθουν, γιατί οι τοίχοι του Βλαχάβειου Γυμναστηρίου είναι ΄΄γυμνοί΄΄ και γιατί απουσιάζουν οι διαφημιστικές προβολές. Αλήθεια γιατί (;)
* Τροχοπέδη στην προσέλευση κόσμου αποτέλεσε η διεξαγωγή του αγώνα ΑΟΤ – Ελασσόνα που έπαιζαν (από τις 4 μ.μ.) στο Στάδιο. Μετά τη λήξη του ποδοσφαίρου, κάποιοι ελάχιστοι μετακινήθηκαν στο Κλειστό.
* Ξαφνικό ΄΄πρόβλημα΄΄ υπήρξε στην αρχή με το αθλητικό δελτίο του Πούλιου που δεν μπόρεσε να ξεκινήσει, αλλά πέρασε στο παιχνίδι με την έναρξη του β΄ 10λέπτου. Μάλιστα ο Δημήτρης αγωνίστηκε φορώντας παπούτσια με διαφορετική χρωματική απόχρωση το καθένα (το ένα λαχανί, το άλλο πορτοκαλί).
* Ενοχλητικός…ήταν ο ήλιος, στο γ΄ δεκάλεπτο, κατά την καθοδική του πορεία, στο δρόμο προς τη Δύση (!)
* Τρία άτομα Καλέτσιος της (ίδιας) οικογένειας στην ομάδα του Σπάρτακου αλλά σε διαφορετικές θέσεις ευθύνης, ήτοι: Ηλίας (ο μπαμπάς & Πρόεδρος), Δημήτρης (υιός & πρώτος προπονητής), Κων.νος (υιός & παίκτης).
Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα των αγώνων του διημέρου:
Φοίβος Γιάν. – Ακαδημία Καρδ.61-100
Α.Ε. Βόλου Διμηνίου – Ίωνας Βόλ. 46-75
Αιολικός Βόλ. – Νέος Κεραυνός Λάρ. 47-84
Αστέρας Λάρ. – Απόλλων Καρδ. 61-78
ΝΕΣ Λάρ. –. Σουφλάρια 60-78
Αγριά –Μουζάκι 84-69
Τιτάνες Αλμ. – Α.Ε.Τρικάλων 57-71
Καλαμπάκα –Σπάρτακος 51-84
Προημιτελική Φάση
Ακαδημία Καρδ. – Ίωνας Βολ.
Νέος Κεραυνός Λαρ. – Απόλλων Καρδ.
Σουφλάρια – Αγριά
Α.Ε. Τρικάλων – Σπάρτακος
