«Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Κωνσταντίνος Θεοχάρης» θα ονομαστεί το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ του Σταδίου Τρικάλων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο Δήμος Τρικκαίων, θέλοντας να τιμήσει το έργο του αποβιώσαντος Κωνσταντίνου Θεοχάρη,
το όνομα του οποίου συνδέθηκε άρρηκτα με την αθλητική κίνηση της πόλης των Τρικάλων και ιδιαίτερα με το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, θα ονοματοδοτήσει το υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης εντός του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων (οδό Κατσιμήδου 30) σε «ΓΉΠΕΔΟ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΊΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ».

Η απόφαση λήφθηκε ομοφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Ο Κωνσταντίνος Θεοχάρης, ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής των Μετεώρων, απεβίωσε στις 11 Ιανουαρίου 2021 σε ηλικία 87 ετών.

Στην εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρονται τα εξής:

Υπήρξε πρωτεργάτης του αθλήματος του μπάσκετ από συστάσεως του Α.Ο. Σπόρτιγκ (πρώτο σωματείο Καλαθοσφαίρισης του Νομού) από όπου και αναδείχθηκαν αρκετά νέα παιδιά, τα οποία στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα. Στη συνέχεια υπήρξε ιδρυτής του Σωματείου Α.Ο. Ερμής Τρικάλων, με ανάλογες επιτυχίες.

Η ιδιότητά του ως παράγοντας, ξεπέρασε τα στενά όρια του Νομού της εποχής (1970) και αναδείχθηκε μέλος της Νεοσύστατης Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Αργότερα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας και τιμήθηκε για την προσφορά του από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η ενασχόλησή του με τον τοπικό αθλητισμό υπήρξε πολυεπίπεδη. Ενδεικτικά: Ποδοσφαιριστής Α.Ο. Μετεώρων, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κριτών Στίβου, ιδρυτικό μέλος Κριτών και διαιτητών Καλαθοσφαίρισης του Νομού, διαιτητής Ποδοσφαίρου Εθνικών Κατηγοριών (Α Εθνική), Γεν. Γραμματέας Α.Ο. Σπόρτιγκ, πρόεδρος Α.Ο. Ερμής Τρικάλων στα τμήματα Καλαθοσφαίρισης και Στίβου, μέλος επιτροπής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Τρικάλων, ταμίας της ΕΑΣ Σέγας Δυτικής Θεσσαλίας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Αθλητισμού (παράρτημα Νομού Τρικάλων).

Πάνω από όλα υπήρξε εργάτης στα πέτρινα χρόνια του αθλητισμού και κατάφερε με επιμονή και αγάπη να φέρει νέα παιδιά στον αθλητισμό και δη στην καλαθοσφαίριση, παρά τα πενιχρά μέσα της εποχής.

Κράτησε ζωντανό το όραμα για μαζική άθληση, μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και το έργο του μνημονεύεται στην πόλη μας. Παρέμεινε ενεργός αθλητικός παράγοντας ως την ηλικία των 80 ετών.

Θα μπορούσαμε να εξαντλήσουμε αμέτρητες σελίδες καταγράφοντας το έργο του, το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι επί 45 χρόνια, υπήρξε αεικίνητος, δυναμικός, οραματιστής, δίκαιος, χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ το πάθος του για τον αθλητισμό και τη νέα γενιά και δεν αποτελεί υπερβολή ότι για πολλούς υπήρξε ο δεύτερος πατέρας.

Καθώς λοιπόν ο Κων/νος Θεοχάρης υπήρξε πρωτεργάτης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης από συστάσεως του Α.Ο. Σπόρτιγκ, (του πρώτου σωματείου Καλαθοσφαίρισης του Νομού, όπου οι πρώτοι του αγώνες διεξάγονταν στο υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης εντός του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων) και καθότι η ενασχόληση του υπήρξε πολυεπίπεδη με τον τοπικό αθλητισμό (καλαθοσφαίριση, στίβος και ποδόσφαιρο, αθλήματα που λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων) αλλά και κατόπιν όλων των ανωτέρω :
Ε Ι Σ Η Γ Ο Υ Μ Α Σ Τ Ε
Την ονοματοδοσία του υπαίθριου γηπέδου καλαθοσφαίρισης εντός του Δημοτικού Σταδίου
Τρικάλων (οδό Κατσιμήδου 30) σε «ΓΉΠΕΔΟ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΊΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ», αποδίδοντάς του την δέουσα τιμή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ