Για την ιστορία μας…

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Το θέμα των αρχαιολογικών καταλοίπων που υπάρχουν εγκαταλελειμμένα στην Καλαμπάκα, μια που δυστυχώς ποτέ δεν έγιναν από τις τοπικές Αρχές οι απαραίτητες ενέργειες, για να καταγραφούν επισήμως και να συγκεντρωθούν σε έναν μουσειακό χώρο επαναφέρει με άρθρο του ο συμπολίτης μας Φιλόλογος – Ερευνητής Σπυρίδων Βλιώρας.

Όπως αποδείχθηκε και με την κατάληξη του κεραμοποιείου που ανακαλύφθηκε το 2011 κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ε65, οι τοπικές Αρχές δεν έχουν επιδείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την τοπική μας ιστορία.

Μπορεί τα διάφορα ευρήματα που φιλοξενούνται σε κάποιες αποθήκες του Βόλου, της Λάρισας και της Αθήνας να μην είναι αρκετά αξιόλογα για να φιλοξενηθούν σε ένα μεγάλο Μουσείο, όμως είναι αρκετά σημαντικά, για να επιστρέφουν στην πόλη μας και να φιλοξενηθούν σε ένα Μουσείο που θα ιδρυθεί για τον σκοπό αυτό.

Χρειάζεται βούληση και αρκετή προσπάθεια, αλλά αξίζει να γίνει. Κι επειδή ίσως μία δημοτική Αρχή να μην μπορεί να φέρει εις πέρας μέσα σε μία δημοτική περίοδο το έργο αυτό, καλό θα ήταν να το αναλάβει ένας Οργανισμός του Δήμου που θα μπορούσε να ιδρυθεί και να στελεχωθεί με αυτό τον σκοπό. Θα μπορούσε και να αποτελεί μέρος της αποστολής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής, μια που σαφώς και η ίδρυση ενός Μουσείου για τη φιλοξενία των αρχαιολογικών καταλοίπων και ευρημάτων άπτεται των αρμοδιοτήτων της.

Άλλος ένας λόγος λοιπόν να προχωρήσει ο Οργανισμός αυτός…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ