Τα καλά του Ψηφιακού Κράτους να λέγονται…

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Εκτός από τα δυσάρεστα της αποτυχίας του ηλεκτρονικού συστήματος τις πρώτες ημέρες της υποβολής αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς, η διαδικασία επιφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις σε συμπολίτισσά μας.

Όπως μου μετέφερε, ζήτησε διευκρινίσεις από την ΕΕΤΑΑ και στη συνέχεια από το Υπουργείο Εσωτερικών για ένα πρόβλημα που ανέκυψε, και είδε να απαντώνται και τα δύο e-mail της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα!

Μετά από τις πρώτες τρεις ημέρες μάλιστα η πλατφόρμα «τρέχει» χωρίς «κολλήματα» τη διαδικασία, οπότε οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα αυτή τη φορά στο «Ψηφιακό κράτος».

Άλλωστε, θα δοθεί παράταση στην εν λόγω διαδικασία, για να καλυφθούν οι χαμένες ημέρες, οπότε τέλος καλό, όλα καλά.

Αξίζει επίσης να αποδώσουμε τα εύσημα και στο νέο σύστημα σύνδεσης του πολίτη με διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αφού με τους κωδικούς του taxisnet μπορείς να κάνεις τα πάντα πλέον, χωρίς να χρειάζεται να καταχωρείς τα στοιχεία σου, τα οποία αντλούνται αυτόματα από διάφορα μητρώα.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε προ ετών έχει απλουστεύσει πολλές διαδικασίες και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Δυστυχώς όμως μεγάλη μερίδα πολιτών δεν μπορεί να χειριστεί το διαδίκτυο, οπότε πολλές από τις υπηρεσίες αυτές είναι απαγορευτικές.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να προσθέσουμε ότι η απλούστευση των διαδικασιών με τη χρήση των κωδικών taxisnet δεν σημαίνει ότι η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής πλατφόρμας πρέπει να γίνεται μόνο από τους λογιστές, καθώς ο συμπαθής αυτός κλάδος έχει ήδη επιφορτισθεί με έναν τεράστιο όγκο συναλλαγών που διεκπεραιώνει χωρίς καμία υποχρέωση.

Γι’ αυτό λοιπόν, όλοι οι πολίτες οφείλουν να φροντίσουν να εξοικειωθούν με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, διότι η καθημερινότητά τους θα γίνει πολύ καλύτερη και η εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου θα είναι μεγάλη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ