Ο Δήμος Μετεώρων… δεν είναι εξαίρεση…

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Κάθε δημότης γνωρίζει καλύτερα τα του Δήμου του και όσα αφορούν σε αυτόν. Έτσι, κι εμείς ζούμε διάφορες καταστάσεις δίπλα μας και συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να λέμε: «αυτά μόνο στον Δήμο Μετεώρων συμβαίνουν!».

Κι όμως, όσο παράξενο και αν μπορεί να φανεί αυτό, ο Δήμος μας δεν αποτελεί καμία μεγάλη πρωτοτυπία τόσο ως προς τα τεκταινόμενα στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο.

Σε κάθε δημοτική Αρχή υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν προστριβές, σοβαρές διαφωνίες, διαμάχες, ίντριγκες, φθόνοι και αντεγκλήσεις. Αυτό που αλλάζει ανάλογα με την ποιότητα και τον τρόπο χειρισμού των καταστάσεων είναι το πώς εξελίσσονται όλα αυτά και το κατά πόσο οι λεπτομέρειες βγαίνουν προς τα έξω.

Ακόμη και στον ιδανικότερο Δήμο που μπορεί ο καθένας να έχει στο μυαλό του, υπάρχουν μέλη στη δημοτική Αρχή, που για οποιονδήποτε λόγο δεν υπακούουν στις προσταγές μίας «κανονικής» λειτουργίας (τα εισαγωγικά μπαίνουν, διότι η κανονικότητα ερμηνεύεται από τον κάθε έναν κατά το δοκούν).

Φυσικά, και διαφορετικές απόψεις υπάρχουν πάντοτε και πρέπει να υπάρχουν, αλλά αυτό που αλλάζει είναι το πώς εκφράζονται, αν δηλαδή αυτό γίνεται με συζήτηση με τον επικεφαλής ή… με διαφορετικό τρόπο.

Και βέβαια, τα όρια που σταματά η αμφισβήτηση ενός επικεφαλής υπάρχουν και είναι διακριτά, αλλά ενίοτε παραβλέπονται και παραβιάζονται. Με τον ίδιο τρόπο παραβιάζονται τα όρια με παροτρύνσεις και συμβουλές προς τον επικεφαλής με γνώμονα προσωπικά και άλλα συμφέροντα του εκάστοτε… συμβουλάτορα.

Ο ρόλος του ηγέτη είναι να ακούει τους πάντες, να γνωρίζει τα κίνητρα όλων, να κρίνει, να έχει υπομονή, αλλά και να παρεμβαίνει καίρια όταν ξεπερνιούνται τα όρια, και γενικά να ηγείται.

Ο επικεφαλής είναι αυτός που άρχει, που παράγει, που κρίνεται, που επικροτείται ή κατακρίνεται, που κερδίζει ή χάνει.

Όπως προαναφέραμε, ο δημότης γνωρίζει, και δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται όταν βλέπει να σπαταλιέται πολύς χρόνος και πολύς κόπος στην προσπάθεια να υποτιμηθεί ή να υπερτιμηθεί μία προσπάθεια, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα κίνητρα δεν είναι και τόσο… ταπεινά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img