Καλαμπάκα: Λύση στο κυκλοφοριακό και με πλαστικά κολονάκια

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πλαστικά κολονάκια στη μέση κάποιων οδών σκοπεύει να τοποθετήσει η δημοτική Αρχή με στόχο να μην σταθμεύουν ούτε για λίγα δευτερόλεπτα τα οχήματά τους αυτοί που δεν συμμορφώνονται στις εκκλήσεις για αυστηρή τήρηση του ΚΟΚ.

Το μέτρο κρίνεται εκ του αποτελέσματος επιτυχημένο, όπως διαπιστώνουμε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

Το πλεονέκτημα είναι ότι εφόσον κριθεί ως αναποτελεσματικό το μέτρο, μπορούν να αφαιρεθούν, αφού δεν πρόκειται για ριζική παρέμβαση.

Θυμίζουμε ότι πλαστικά κολονάκια είχαν τοποθετηθεί στις οδούς Ευθ. Βλαχάβα και Ιωαννίνων τον Σεπτέμβριο του 2008 (βλ. ΦΩΤΟ) με πρωτοβουλία του τότε Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας, Κώστα Πλακιά, όμως μετά από κάποιες εβδομάδες αφαιρέθηκαν, αφού υπήρχαν διαμαρτυρίες από καταστηματάρχες.

Επίσης, μεταλλικά κολονάκια είχαν τοποθετηθεί εκατέρωθεν στις άκρες του βόρειου τμήματος της οδού Κονδύλη (από κεντρική πλατεία ως οδό Ευθ. Βλαχάβα) επί δημαρχίας Βύρωνα Μπουτίνα, με σκοπό να μην παρκάρουν τα οχήματα στην αρχικά όμορφα νέο-διαμορφωμένη οδό, ωστόσο η όψη της άλλαξε και τα παράνομα παρκαρίσματα άρχισαν, όταν τα κολονάκια αυτά μεταφέρθηκαν μισό μέτρο προς το πεζοδρόμιο.

Και φυσικά μιλάμε για παράνομα παρκαρίσματα, άσχετα να δεν υπάρχει απαγορευτικό σήμα, αφού το παρκάρισμα γίνεται ουσιαστικά σε τμήμα του πεζοδρομίου.

Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση από την τοπική κοινωνία και υπομονή από όλους, έτσι ώστε να περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να κριθεί με ασφάλεια αν ένα μέτρο είναι επιτυχημένο ή όχι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ