«Καμπανάκι» για τα σχολεία των χωριών

-

Η νέα σχολική χρονιά δεν φέρνει καλά νέα για τα σχολεία των χωριών μας. Λίγο η υπογεννητικότητα, λίγο η εσκεμμένη αποδυνάμωσή τους από τους ίδιους τους κατοίκους τους, κάνουν τα σχολεία στην επαρχία να αργοσβήνουν χωρίς να νοιάζεται κανείς.

Και ποιος να νοιαστεί; Η δημοτική Αρχή; Η λαλίστατη και δραστήρια κατά τα λοιπά αρμόδια Αντιδήμαρχος;

Κακά τα ψέματα, η ανοχή των Προέδρων των χωριών και των Δημοτικών Αρχών των τελευταίων χρόνων μάς έφερε στη σημερινή κατάσταση.

Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε πέντε Δημοτικά Σχολεία στην Καλαμπάκα, και να έχουν ερημώσει δεκάδες στα χωριά μας.

Κανείς δεν προνόησε να συγκεντρώσει περιφερειακά τα παιδιά σε κάποιο χωριό, όταν δεν ήταν δυνατή η διατήρηση σχολικών μονάδων με 5 και 10 μαθητές. Δέκα μαθητές όμως επί πέντε χωριά, μπορούν να διατηρήσουν ένα σχολείο. Αυτά είναι όμως ψιλά γράμματα για τους φωστήρες της τοπική αυτοδιοίκησης.

Με μία απλή έρευνα καφενείου διαπίστωσα ότι γύρω στα 40 παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Καλαμπάκας, προέρχονται από τη Διάβα και το Καστράκι. Πού δηλώνουν αυτοί άραγε κατοικία; Γιατί δεν μιλά κανείς; Διότι δεν είναι καιρός να χάσουν ψήφους και να φανούν κακοί, εφαρμόζοντας τον νόμο.

Η νυν δημοτική Αρχή πάντως πρέπει να είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη της υποβάθμισης και της κατάργησης και άλλων σχολείων της επαρχίας μας…

«Ο ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ