Οι “ανιστόρητες” δηλώσεις της Σοφίας Σακοράφα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με αδικαιολόγητη ελαφρότητα και άγνοια της ιστορικής διαδρομής του Ελληνικού Έθνους, η Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Σοφία Σακοράφα προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις της στη σχετική συζήτηση στην Ελληνική Βουλή για τη μειονοτική πολιτική στη Θράκη, όπου και αναγνωρίζεται η ύπαρξη Μουσουλμανικής Μειονότητος, βάσει των προνοιών της Συνθήκης της Λωζάνης.

Η κ. Σακοράφα υποστήριξε ότι “μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να παρέχουμε στις Μεινότητες – Κοινότητες τη δυνατότητα να βιώνουν τη γλωσσική τους διαφορετικότητα και παράδοση”. Και ότι “επιτέλους να ξεφύγουμε από συμπλέγματα, επιτρέποντας τη διδασκαλία της Βλάχικης, Αρβανίτικης και Σλαβομακεδονικής γλώσσας…”.

Τη Βροντερή, Εθνική και περήφανη απάντηση στη Βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 του κ. Βαρουφάκη, έδωσε με γραπτή ανακοινωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, υπενθυμίζοντας τους διαχρονικούς αγώνες του Βλαχόφωνου Ελληνισμού υπέρ του Έθνους, τη συμμετοχη τους σε όλους τους Εθνικούς αγώνες και τις ευεργεσίες τους για την Ελληνική παιδεία, τον Πολιτισμό και την Πατρίδα …

Στην ίδια σνακοίνωση της η Π.Ο.Π.Σ.Β αναφέρει: “δεν είμαστε ούτε “Μειονότητα”, ούτε “Κοινότητα”… “Είμαστε κομμάτι του Έθνους μας, τηρούμε και τιμούμε τις παραδόσεις μας , συμμετείχαμε πάντα και συμμετέχουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία της Ελληνικής μας παιδείας και έχουμε πληρη αίσθηση της ιστορικής μας πραγματικότητας”….

Όπως είναι γνωστοί και οι ηρωϊκοί αγώνες των Σουλιωτών ,του Μάρκου Μπότσαρη,του Κίτσου Τζαβέλλα, του Ανδρέα Μιαούλη και τόσων γνωστών και αγνώστων ηρώων και αγωνιστών….

Και βέβαια δεν μας αφήνει η κ. Βουλευτής να ξεχάσουμε και τη δράση των “Σλαβομακεδόνων”, μέσα από τα ΣΝΟΦ κατά τον εμφύλιο, όταν διαλυθηκαν βίαια από τον ΕΛΛΑΣ, γιατί επεδίωκαν την αυτονόμηση της Μακεδονίας μας…

Μακάρι να είχε και η κ. Σακοράφα,την ίδια “αίσθηση της ιστορικής πραγματικότητας, που έχουν οι Έλληνες Βλάχοι”, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην ανακοινωσή τους.

Ηλιας Γ. Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ