Οι δήθεν προστάτες χρησιμοποιούν το «διαίρει και βασίλευε»

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Δυο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές παρατηρείται μια προσπάθεια διχασμού της τοπικής κοινωνίας με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Κάποιοι έχουν οριστεί αυτόκλητοι προστάτες των Μετεώρων, κάποιοι άλλοι σωτήρες και γνώστες των προβλημάτων του τόπου, χωρίς όμως να προτείνουν λύσεις, και κάποιοι άλλοι το παίζουν ενωτικοί και δημοκράτες. Η πορεία όλων όμως έχει δείξει ακριβώς το αντίθετο.
Κάποιοι εντέχνως μπερδεύουν τον αρχαιολογικό χώρο και τις ζώνες αυτού, με τον νόμο 2351 που μιλά για ιερό χώρο και το παίζουν έξυπνοι.

Κάποιοι αμφισβητούν τα χρυσόβουλα για μια περιοχή, ενώ για κάποια άλλη περιοχή έχουν μεγάλη αξία.

“Χρυσόβουλα ονομάζονταν τα διατάγματα των Αυτοκρατόρων του Βυζαντίου, τα οποία γράφονταν σε περγαμηνή, στην οποία φέρονταν εξαρτημένη χρυσή σφραγίδα. Τα χρυσόβουλα αφορούσαν κυρίως δωρεές προς μοναστήρια, ναούς κ.λπ. καθώς και όποτε τύχαινε ανάγκη πρόσθετων διατάξεων με προσθήκη νέων τεμαχίων περγαμηνής που αναλάμβανε ο Μέγας λογοθέτης ή ο λεγόμενος λογοθέτης του δρόμου με ειδικές σημειώσεις τη συγκόλληση των νέων τεμαχίων, βεβαιώνοντας έτσι το αλληλένδετο και τη φυσική συνέχεια του κειμένου”.

Κάποιοι μιλούν για συρρίκνωση της αδόμητης ζώνης, και οι δήθεν προστάτες μιλούν για αποζημιώσεις.

Οι πιο επικίνδυνοι προσπαθούν να μπερδέψουν την εκκλησία με το κράτος-δήμο, δυναμιτίζοντας ένα κλίμα ηρεμίας που επικρατεί οδεύοντας προς τις εκλογές του 2023.

Όλοι θέλουν το καλό του τόπου, το διατυμπανίζουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, οι πράξεις τους όμως δεν έχουν καμιά σχέση με τα ωραία μεγάλα λόγια τους.

Σε όλους εκείνους εύχομαι καλή επιτυχία στα σχέδια τους ή μάλλον στα όνειρα τους!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε για ψάρεμα

Τοξικοί άνθρωποι

Φιλοσοφικά

mayday, mayday