Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για την Γιορτή της 25ης Μαρτίου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η φετινή διπλή επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει και συμβολική σημασία, γιατί συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ημέρα που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να εξεγερθεί και να επαναστατήσει κατά του τουρκικού ζυγού. Είναι μέρα εθνικής σημασίας για όλο τον Ελληνικό λαό, που φέρνει στο προσκήνιο την ηχηρή υπενθύμιση της μεγάλης δύναμης των Ελλήνων, όταν αυτοί αγωνίζονται ενωμένοι για την υπεράσπιση των ιδανικών, των αρχών και αξιών του έθνους μας. Στην έναρξή της και στη μετέπειτα πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, μπορούμε να αναζητήσουμε τις απαρχές του σύγχρονου ελληνικού κράτους και την περίοδο της νεότερης ιστορίας μας.
Στις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε με την πρόσφατη πανδημία κατανοούμε ότι τα κεκτημένα που απολαμβάνουμε δε θα πρέπει πλέον να θεωρούνται δεδομένα καθώς νέες προκλήσεις απαιτούν νέες απαντήσεις από τις κοινωνίες μας. Όμως και σε αυτές τις συνθήκες, με όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την αναχαίτηση της πανδημίας, το νόημα της επανάστασης του 1821 αποκτά και μια άλλη σημασία. Μας δείχνει ότι το μέλλον μας ως λαός και η ευημερία μας είναι συλλογική υπόθεση. Στο ατομικό συμφέρον ας προτάξουμε το συλλογικό. Στους δικούς μας καθημερινούς αγώνες, ας θυμηθούμε τα λόγια του Μακρυγιάννη:
«Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι… Και να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος… Είμαστε εις το «εμείς» και όχι εις το «εγώ»…, αν θέλομεν να φκιάσομεν χωριόν, να ζήσομεν όλοι μαζί……

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img