Μίσος ή Αγάπη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Του Βασίλειου Κυριακούλη
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Αυτές τις μέρες της έντασης και του διαχωρισμού, θλίβομαι για την κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία μας. Το “διαίρει και βασίλευε” είναι κάτι που χρησιμοποιείται γενικότερα και όποιος διαβάζει λίγο ιστορία μπορεί να καταλάβει, πως το μίσος και ο διαχωρισμός μόνο σε άσχημες καταστάσεις οδήγησαν, ομάδες, θρησκείες, κοινωνίες, εθνότητες και φυλές.

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η απρόσωπη θέση του καναπέ μας, μας δίνει την ψευδαίσθηση της δύναμης να λέμε οτιδήποτε. Λέξεις που δεν θα τολμούσαμε να πούμε αυτοπρόσωπος στον οποιοδήποτε. Είναι πολύ εύκολο να χαρακτηρίζουμε, να βρίζουμε, να απειλούμε, να ασκούμε λεκτική βία. Καλλιεργούμε έτσι μίσος και τεχνητό διαχωρισμό. Αυτά που λέγονται τόσο εύκολα,… γράφουν στις ψυχές των ανθρώπων.

Το ανθρωπινό είδος παρά την θεωρητικά πνευματική, πολιτισμική και επιστημονική του “Ανωτερότητα” συνεχίζει να διέπεται από το διαχωρισμό σε ομάδες, ιδεολογίες, θρησκείες, εθνότητες, φυλές κτλ. Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν αντιλαμβανόμαστε, είναι ότι ΟΛΟΙ είμαστε αδέρφια, κάτω από το ίδιο σπίτι που λέγεται Πλανήτης Γη. Όσο δεν το αντιλαμβανόμαστε αυτό, αυτή την υπαρκτή ενότητα που μας προσδιορίζει ως όντα της Γης, θα αναλώνουμε την ενέργειά μας στο μίσος και στον διαχωρισμό, ενώ θα μπορούσαμε να την διοχετεύσουμε στην συνεργασία, την ομαδικότητα, την σύνθεση, την εξέλιξη, την πρόοδο, την κατανόηση, την αποδοχή, την συγχώρεση, την ευγνωμοσύνη…

Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό.
Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό.” Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ