Η αγωνιστική επανεκκίνηση μετά τη διακοπή των γιορτών αποτελεί πάντα ένα κρίσιμο σημείο στη σεζόν για ομάδες και αθλητές.
Του Χρήστου [Α.] Πίσσα
Παρότι το διάστημα Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς προσφέρει πολύτιμες ανάσες, η επιστροφή στη δράση κρύβει ιδιαιτερότητες που συχνά επηρεάζουν την εικόνα των ομάδων στα πρώτα παιχνίδια του νέου έτους.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι προπονητές καλούνται να επαναφέρουν τον ρυθμό, τη φυσική κατάσταση και τη συγκέντρωση των παικτών, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τραυματισμούς.
Οι (πρώτες) προπονήσεις επικεντρώνονται συνήθως στη σταδιακή αύξηση της έντασης, στη συνοχή των γραμμών και στη σωστή διαχείριση του ρόστερ, ειδικά όταν υπάρχουν απουσίες ή επιστροφές από τραυματισμούς.
Παράλληλα, η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο…
Οι ομάδες που έκλεισαν θετικά το προηγούμενο έτος θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το «momentum», ενώ όσες αντιμετώπισαν προβλήματα, βλέπουν την επανεκκίνηση ως ευκαιρία για «restart»!
Σε κάθε περίπτωση, τα πρώτα παιχνίδια μετά τις γιορτές, σπάνια είναι απλά, καθώς συχνά καθορίζουν την πορεία και τους στόχους για τη συνέχεια της σεζόν.
Ξανά ΄΄δράση΄΄ στο μπάσκετ
Τελευταία αγωνιστική (11η) του Α΄ γύρου για την Α2 κατηγορία, της Ε.Σ.ΚΑ.Θεσσαλίας , μεθαύριο Κυριακή (11.01.2026) με το παιχνίδι Αστέρας– Α.Ο. Καλαμπάκας το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά Λάρισας, στις 3μ.μ.
Διαιτητές: Πουαρίδης Γ. – Μύρος Χ.
Γραμματεία: Τιλικίδου Α. (σημειωτής), Πέτσιου Ε. (χρονομέτρης), Ευαγγελόπουλος Σ.(24άρι)
Το profil των δύο ομάδων
Οι γηπεδούχοι παρουσιάζουν ρεκόρ 8 νίκες – 2 ήττες, έχοντας συγκομιδή 18 βαθμούς. Συγκατοικούν στο ρετιρέ της βαθμολογίας, με άλλες δύο ομάδες. Διαθέτουν την καλύτερη επίθεση στον Β΄ όμιλο με 793 πόντους! Έχουν δεχτεί 639 (διαφορά πόντων με θετικό πρόσημο +154π.)
Φωτό αρχείου, από το ματς του ΑΟΚ στην Καρδίτσα, με Απόλλων
Από την άλλη μεριά, η εικόνα των ΄΄κιτρινομπλέ΄΄, μετά από δέκα (10) αγωνιστικές, είναι η εξής:
Ο Α.Ο.Κ. έχει σημειώσει 573 π. κι έχει δεχτεί 732 π. Μετράει δηλαδή αρνητικό συντελεστή πόντων -159, τουτέστιν σκοράρει κατά μέσο όρο 57,3 π. σε κάθε παιχνίδι και δέχεται 73,2 π.
Εντούτοις, η ομάδα (χωρίς να έχει γευτεί ακόμη τη χαρά τη νίκης) θα ψάξει να επαναλάβει την τελευταία, πολύ καλή αγωνιστική εμφάνιση που παρουσίασε (20/12) στο κλειστό του Αμπελώνα, στην αναμέτρηση με το Λέοντα Τυρνάβου (έχασε 78-76, αφού η αξία του ηττημένου, έδωσε τη δόξα στο νικητή, από απίστευτο layup, buzzer beater, στην εκπνοή του χρόνου).
Οι άλλοι αγώνες
Ίκαρος – Ελασσόνα (1μ.μ.)
Κρόνος – Κ.Β.Α. (1μ.μ.)
Τρίκαλα – Φαλάνη (3μ.μ.)
Φοίβος – Ε.Α.Λ. (5.30μ.μ.)
Απόλλων – Λέοντας (6μ.μ.)
Η βαθμολογία (σε 10 ματς)
Φαλάνη (8-2)…18
Αστέρας (8-2)…18
…………………………
Απόλλων (8-2)…18
Ίκαρος (7-3)…17
K.B.A.* (6-3)…15
Φοίβος (5-5)…15
Τρίκαλα* (5-4)…14
Λέοντας (4-6)…14
Ελασσόνα (3-7)…13
Ε.Α.Λ. (3-7)…13
Κρόνος (2-8)…12
………………………..
Καλαμπάκα (0-10)…10
* Έχουν ένα ματς λιγότερο.





























































