Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης μας (την Καλαμπάκα) τοποθετήθηκαν, πριν από μερικές δεκαετίες, δυο προτομές ηρώων. Η μία, του Ευθυμίου Βλαχάβα, ήταν προσφορά των δασκάλων της Επαρχίας Καλαμπάκας και η άλλη, του Χριστόδουλου Χατζηπέτρου ήταν προσφορά του Εκδρομικού και Μορφωτικού Ομίλου Τρικάλων.
Του ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΡΗ
Οι προτομές ήταν φτιαγμένες από λευκό μάρμαρο, και οι βάσεις κτισμένες με είδος πέτρας. Αργότερα οι βάσεις έγιναν κι αυτές μαρμάρινες.
Με την πάροδο του χρόνου οι προτομές από άσπρες έγιναν μαύρες και πιο πολύ στο πίσω μέρος. Ειδικά, όταν πρόωρα κόπηκαν τα γεμάτα πράσινα φύλλα κλαδιά των δέντρων, το θέαμα ήταν αποκρουστικό και απαράδεκτο. Για το θέμα αυτό συζητήσαμε κάποιοι φίλοι. Μάλιστα, έβγαλα φωτογραφίες, για να τις δημοσιεύσω, (παλιά μου τέχνη κόσκινο), αλλά δεν πρόκανα!
Την Κυριακή, εκεί που πίναμε καφέ και «φιλοσοφούσαμε», λύνοντας όλα τα άλυτα προβλήματα του τόπου μας, έκανε την εμφάνισή του, ως από μηχανής θεός, ο Δήμαρχός μας Λευτέρης Αβραμόπουλος (ή Τέρης Αβραμό(ς)). Έτσι είδε, ιδίοις όμμασι, τα χάλια των προτομών και υποσχέθηκε πως θα δώσει λύση τάχιστα, όπερ και εγένετο.
Την Τρίτη και Τετάρτη, ω του θαύματος, συνεργείο καθάρισε τις προτομές και τις έκανε άσπρες σαν το γάλα.
Επειδή κάνουμε, και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς να είμαστε δημοσιογράφοι αλλά από χόμπι, δημοσιεύω, δια του λόγου το αληθές, σχετικές φωτογραφίες που έβγαλα τέσσερις διαφορετικές ημέρες, για να πειστούν και οι… «απίστευτοι»!
Υστερόγραφα, για να τα λάβει υπόψη ο Δήμαρχός μας:
1: Κάποια γράμματα έσβησαν και χρειάζονται ανανέωση.
2: Όταν οι Δήμαρχοι βγαίνουν στην πόλη και ακούνε τους πολίτες, πάντα κάτι καλό προκύπτει.
3: Πριν από λίγο καιρό έγραψα στην εφημερίδα «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» ότι η Δημοτική Αρχή έκοψε νωρίς τα κλαδιά που ήταν γεμάτα καταπράσινα φύλλα και δεν τα άφησε να ντυθούν με τα πανέμορφα φθινοπωρινά χρώματα, αλλά κουτσούρεψε τα δέντρα και της Πλατείας Ρήγα Φεραίου. Τελικά, βρήκα την αιτία αυτής της δεντροκαταστροφής. Ήθελαν να τυλίξουν στα χοντρά κλαδιά, καλώδια και λαμπάκια για τα Χριστούγενα! Άλλη λύση δεν υπάρχει;






























































































