ΥΛΙΚΑ
-2 αβγά
-10γρ. βούτυρο
-100γρ. αλεύρι
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-1 νεροπότηρο γάλα
-2 κουτ. σούπας νερό
-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-βούτυρο για το άλειμμα του τηγανιού
Για τη γέμιση
-1 μελιτζάνα μικρή ξεφλουδισμένη, σε κυβάκια (καλά αλατισμένα)
-2 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
-1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
-1 καρότο, σε κυβάκια
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
-1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
-10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
-3 κουτ. σούπας μάραθο
-αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-1 φλιτζάνι ανθότυρο
-3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη ζύμη της κρέπας εκτός από το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν το χρησιμοποιήσετε το ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε ένα σαγανάκι με λίγο βουτυράκι και αδειάζετε μέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ μίγμα για κρέπα. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία την αναποδογυρίζετε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη. Τη βγάζετε από το σκεύος και συνεχίζετε με την επόμενη μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
Για τη γέμιση: Ετοιμάζετε τα λαχανικά όπως περιγράφεται στα υλικά ξεκινώντας από τη μελιτζάνα για να μείνει 30 λεπτά με το αλάτι να ξεπικρίσει. Την ξεπλένετε και τη στύβετε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτόχρονα όλα τα λαχανικά. Ρίχνετε τις ελιές, το μάραθο, αλατίζετε, πιπερώνετε και σβήνετε με το λευκό κρασί. Μαγειρεύετε τα λαχανικά μέχρι να στεγνώσει εντελώς το τηγάνι και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
Μοιράζετε τη γέμιση στις κρέπες, τις τυλίγετε σε ρολά και τα βάζετε σε ένα ταψί στριμωχτά το ένα δίπλα στο άλλο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος με το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, ρίγανη κι αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τις κρέπες. Αν έχουν περισσέψει λαχανικά από τη γέμιση, τα ρίχνετε από πάνω. Ψήνετε τις κρέπες στο φούρνο περίπου για 30-40 λεπτά και τις σερβίρετε ζεστές στο τραπέζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb