TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Τηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και κεφαλοτύρι

ΥΛΙΚΑ

-3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
-1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ
-1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα καρέ
-1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-1 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο
-Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-100 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
-1 φλιτζάνι μπίρα Odyssey Red Rhapsody
-αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τις ροδέλες λουκάνικου και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.

Σβήνετε με την μπίρα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ρίχνετε στο τηγάνι το κεφαλοτύρι, τα ντοματίνια και τη ρίγανη και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντοματοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, αραβικές πίτες, σουμάκ και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -5 ντομάτες ώριμες -4 πιπεριές Φλωρίνης -15 φράουλες ώριμες -2 πράσινες πιπεριές -20 φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό -2 κουτ. σούπας σουμάκ -1 αραβική πίτα μεγάλη -4 κουτ. σούπας ξίδι -1 κουτ. γλυκού μέλι -ελαιόλαδο -αλάτι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με άφθονο καυτό νερό ζεματάτε τις ντομάτες και τις[…]

Περισσότερα »

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

ΥΛΙΚΑ -600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή επιλέξτε πατάτες Κύπρου ή Νευροκοπίου, ιδανικές για φούρνο και ιδιαίτερα νόστιμες) -60 ml ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -4 φιλέτα γλώσσας, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα (αν τα[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *