TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Κεφτέδες πολίτικοι

Κεφτέδες πολίτικοι
ΥΛΙΚΑ

-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 αβγό
-1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο πολύ καλά, σαν κρέμα
-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένα
-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
-200 γρ. φέτα τριμμένη
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα:
-αλεύρι
-2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
-φρυγανιά τριμμένη

 


Μερίδες 6 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 15′ / Έτοιμο σε 30′ / Χρόνος αναμονής 2 ώρες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνετε 2 ώρες να σταθεί.

Πλάθετε το μίγμα σε μακρόστενες κροκέτες. Πρώτα τις αλευρώνετε, τις βουτάτε μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.

Τηγανίζετε τις παναρισμένες κροκέτες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά -σε μέτρια προς δυνατή φωτιά- και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες και ταιριάζουν με δροσερή ντοματοσαλάτα και πουρέ πατάτας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολη γρανίτα κεράσι (χωρίς παγωτομηχανή)

ΥΛΙΚΑ -500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος) -200 γρ. νερό -200 γρ. ζάχαρη -1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καλύπτουμε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα κεράσια. Αν δεν χωράνε όλα τα κεράσια σε ένα ταψί, τα απλώνουμε σε[…]

Περισσότερα »

Ντοματοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, αραβικές πίτες, σουμάκ και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -5 ντομάτες ώριμες -4 πιπεριές Φλωρίνης -15 φράουλες ώριμες -2 πράσινες πιπεριές -20 φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό -2 κουτ. σούπας σουμάκ -1 αραβική πίτα μεγάλη -4 κουτ. σούπας ξίδι -1 κουτ. γλυκού μέλι -ελαιόλαδο -αλάτι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με άφθονο καυτό νερό ζεματάτε τις ντομάτες και τις[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *