TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Κέικ γεμιστό με πραλίνα

κέικ
ΥΛΙΚΑ

-200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
-250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ. ζάχαρη
-5 κρόκοι αυγών
-5 ασπράδια αυγών
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες ή ελαφρύ
-1 κιλό πραλίνα (εννοούμε το άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ και όχι τη γαλλική πραλίνα, που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια).

 


Μερίδες: 14, Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 45΄

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια κουτάλα (κατά προτίμηση μαρίζ, που είναι εύκαμπτη και κάνει καλή ομογενοποίηση). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα.

Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία στρογγυλά, αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Καλύπτουμε το ένα κέικ με πραλίνα, τοποθετούμε από πάνω του το δεύτερο κέικ, το αλείφουμε και αυτό με πραλίνα και καλύπτουμε με το τρίτο κέικ.

Τέλος, απλώνουμε επιπλέον πραλίνα σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά του γλυκού.

ΠΗΓΗ: steliosparliaros.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντοματοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, αραβικές πίτες, σουμάκ και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -5 ντομάτες ώριμες -4 πιπεριές Φλωρίνης -15 φράουλες ώριμες -2 πράσινες πιπεριές -20 φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό -2 κουτ. σούπας σουμάκ -1 αραβική πίτα μεγάλη -4 κουτ. σούπας ξίδι -1 κουτ. γλυκού μέλι -ελαιόλαδο -αλάτι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με άφθονο καυτό νερό ζεματάτε τις ντομάτες και τις[…]

Περισσότερα »

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

ΥΛΙΚΑ -600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή επιλέξτε πατάτες Κύπρου ή Νευροκοπίου, ιδανικές για φούρνο και ιδιαίτερα νόστιμες) -60 ml ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -4 φιλέτα γλώσσας, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα (αν τα[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *