TaMeteora.gr

TaMeteora.gr

Αλλιώτικες πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί
ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 ξυλαράκι κανέλας
-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
-6-7 κόκκους πιπέρι
-1 & 1/2 κουτ. γλυκού κάρι
-1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Υλικά για 4 άτομα / Προετοιμασία 20 λεπτά / Μαγείρεμα 35 λεπτά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τις κυδωνάτες πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με την κανέλα, το κάρι, τη σκόνη του κόλιαντρου και τους κόκκους πιπεριού για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, αλλά χωρίς να λιώσουν (γιατί έτσι γίνονται πιο νόστιμες), ενώ ελέγχουμε για να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειαστεί. Στο τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και τον μαϊντανό και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.

Tip: Αν θέλουμε να κάνουμε πιο πλούσιο το φαγητό μας, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά στην κατσαρόλα, όπως καρότα, κολοκυθάκια και πιπεριές.

ΠΗΓΗ: thecookbook.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντοματοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, αραβικές πίτες, σουμάκ και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ -5 ντομάτες ώριμες -4 πιπεριές Φλωρίνης -15 φράουλες ώριμες -2 πράσινες πιπεριές -20 φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό -2 κουτ. σούπας σουμάκ -1 αραβική πίτα μεγάλη -4 κουτ. σούπας ξίδι -1 κουτ. γλυκού μέλι -ελαιόλαδο -αλάτι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με άφθονο καυτό νερό ζεματάτε τις ντομάτες και τις[…]

Περισσότερα »

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

ΥΛΙΚΑ -600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή επιλέξτε πατάτες Κύπρου ή Νευροκοπίου, ιδανικές για φούρνο και ιδιαίτερα νόστιμες) -60 ml ελαιόλαδο -2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι -4 φιλέτα γλώσσας, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα (αν τα[…]

Περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *