Οδηγίες από τον Π.Ε. Τρικάλων για τους κανόνες υγιεινής κατά την προμήθεια υλικών αγαθών

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Aπό το Tμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Έλεγχου της Δ/σης Υγείας &Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Τρικάλων στα πλαίσια ενημέρωσης των καταναλωτών αναφορικά με την εφαρμογή κανόνων υγιεινής κατά την προμήθεια υλικών αγαθών σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :
ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
• ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ. ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΟΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ, Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ Η ΝΟΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ (Π.Χ. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ
• . ΟΡΘΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΨΥΞΗ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΟ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΨΥΞΗ Η ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. ΟΙ ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ. ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΞΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΕΚΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΕΙΣ.
• ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ. ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΡΜΑΝΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (ΓΛΥΚΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ). ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΩΜΑ, (ΜΑΡΟΥΛΙ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ). ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΩΜΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΡΕΑΣ , ΨΑΡΙ).
• ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥ,
• ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ, •
• ΕΠΑΡΚΗΣ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΨΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ (ΥΨΗΛΗ 75Ο C) •
• ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ, ( ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΩΜΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ) •
• ΚΑΘΑΡΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ, ΣΥΧΝΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ Κ.ΛΠ.. ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΥΩΝ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΣΚΕΥΗ, ΣΑΝΙΔΕΣ ΚΟΠΗΣ (ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ) ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΓΙΑ 20΄΄ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ . ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΠΙΜΟΛΥΝΘΕΙ.
• ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΩΠΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΑ/ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΕΜΦΑΝΩΣ ΡΥΠΑΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΦΥΛΛΩΜΑΤΩΝ, ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΛΥΣΗ ΜΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΞΥΔΙ, ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ.
• Η ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ/ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΡΥΠΟΥΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ.
• ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΠΕΡΙΕΚΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΜΜΑ.
• ΤΕΛΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΣΥΧΝΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ (ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ, ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΓΓΙΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Κ.ΛΠ.) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
ΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ :
• ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ , ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΛΠ) ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ SARS-COV-2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ Π.Ε ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ).
• ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ :
1. ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ (ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ON LINE Η ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΙ)
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ (ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ). ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΑΣΚΑ, ΓΑΝΤΙΑ Η ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ – ΚΑΛΑΘΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣΚΑΣ, ΓΑΝΤΙΩΝ , ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΨΕΥΔΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
3. ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΡΤΑ.
4. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ, Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.
5. ΤΗΡΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ (2 ΜΕΤΡΩΝ- ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ), ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘ΄ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΑΣ.
6. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ / ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ, ΚΟΥΜΠΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ, ΚΟΥΠΑΣΤΗ, ΖΥΓΑΡΙΕΣ Κ.Α. Η ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΥΝΕΤΕ Η ΑΠΟΛΥΜΑΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟΝ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ.
7. ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ, ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ.
8. ΑΝ ΒΗΞΕΤΕ Η ΦΤΕΡΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΣΑΣ Η ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΔΟ.
9. ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΦΘΑΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙ.
10.ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ –ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΩΡΟ-, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΛΑΣΤΙΧΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ.
11. ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΤΑΞΙΔΕΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ «ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΙΟΥ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΡΩΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ. ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.

Δ/ΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &ΚΟΙΝ.ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ