Ανησυχία για δέντρα που υπάρχει κίνδυνος να πέσουν σε καλώδια της ΔΕΗ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Έκδηλη είναι η ανησυχία δημοτών για την κατάσταση κάποιων δέντρων στην περιοχή του νέου Πάρκου της Καλαμπάκας δίπλα από το ΚΕΓΕ. Δημότες αναφέρουν πως δίπλα στο ΚΕΓΕ υπάρχουν δέντρα που τα κλαδιά τους ακουμπούν σε καλώδια της ΔΕΗ και υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Το ένα δέντρο μάλιστα έχει σχιστεί και γέρνει επικίνδυνα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να πέσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ αλλά και μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος αφού γέρνει προς το δρόμο και είναι πιθανόν κάποια στιγμή να πέσει και να χτυπήσει διερχόμενους από το σημείο.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι έχει ειδοποιηθεί ο Δήμος Μετεώρων. Σε επικοινωνία μας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Τσίκαρη μας είπε πως αύριο κιόλας θα πάει ο ίδιος στο σημείο να δει την κατάσταση και θα φροντίσει για να λυθεί το πρόβλημα.

Σημειώνεται τέλος ότι τα καλώδια της ΔΕΗ, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι πράγματι αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς. Η τριβή των ηλεκτροφόρων καλωδίων με δέντρα μπορεί εύκολα να προκαλέσει σπινθήρες, γι’ αυτό και η κοπή των δέντρων που έρχονται σε επαφή με τα καλώδια αποτελεί βασικό αντικείμενο του προγράμματος συντήρησης του δικτύου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ