Δ. Μετεώρων: Σε έκτακτη συνεδρίαση επανέρχεται η ανάθεση υπηρεσιών για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σε νέα έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων θα έρθει το θέμα της ανάθεσης της παροχής γενικών υπηρεσιών (για εργασίες συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και συντήρηση χώρων πρασίνου) σε ιδιώτες μετά από την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης.

Όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, θα ληφθούν υπόψη οι κατευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να μην δημιουργηθεί ξανά κάποιο διαδικαστικό πρόβλημα, και το θέμα θα προχωρήσει, μια που ο Δήμος πρέπει να κινηθεί τάχιστα και να δώσει λύσεις που αφορούν στην καθημερινότητα του δημότη.

«Η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και η συντήρηση των χώρων πρασίνου αφορούν σε εργασίες που είναι απαραίτητες και πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό, μια που ο Δήμος μας αδυνατεί να τις υλοποιήσει, λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής. Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη είναι ένας από τους κύριους στόχους μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε», τονίζει ο κ. Αλέκος.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το σκεπτικό, η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε διότι:

– Δεν τεκμηριώθηκε η αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών με ίδια μέσα του Δήμου και με το υπάρχον προσωπικό.

– Αναφέρεται ως διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών το διάστημα από τη λήψη της απόφασης έως και 31-12-2020, γεγονός που καταδεικνύει την παγιότητα της απόφασης και τη μη ύπαρξη έκτακτων ή κατεπειγουσών αναγκών.

– Δεν παρατίθεται στο διατακτικό σκέλος οποιασδήποτε τεχνική ή ποσοτική περιγραφή των αναγκαίων εργασιών, με αποτέλεσμα να μην είναι ευχερής, ούτε κατ’ ελάχιστον, η κοστολόγηση των εργασιών και η επ’ αυτών επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Οι εργασίες πρέπει να είναι συγκεκριμένες και να έχει προηγηθεί τεχνική έκθεση και τεκμηριωμένος προϋπολογισμός αυτών και όχι εκ των υστέρων και κατά περίπτωση, για να εξασφαλίζεται από την πλευρά του Δήμου ότι έχει τηρήσει την αρχή της χρηστής οικονομικής διαχείρισης και κυρίως έχει υπολογίσει τη διάθεση των απολύτως αναγκαίων χρημάτων.

– Δεν αναφέρεται αν υφίσταται εγγραφή απαιτούμενων πιστώσεων στον προϋπολογισμό και δεν κατονομάζονται συγκεκριμένοι Κ.Α. τους οποίους θα βαρύνουν οι δαπάνες.

– Η αδυναμία εκτέλεσης εργασιών πυροπροστασίας δεν περιλαμβάνεται και άρα δεν καλύπτεται από τις ως άνω διατάξεις του άρθρου 117 του Ν.4674/2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ