Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Διαδικαστικά θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων

Διαδικαστικά θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων

-

Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων, η οποία διήρκησε περί τα 50 λεπτά.

Στην αρχή εγκρίθηκαν ομόφωνα τα εξής εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα:

– Προγραμματική σύμβαση Δήμου – ΙΓΜΕ για μελέτη που αφορά στις κατολισθήσεις στις Σταγιάδες

– Αίτηση Γεωργίου Λέκκα για εγκατάσταση μελισσοκομείου στον Βυτουμά

– Διανομή τροφίμων για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

 

Ενημέρωση για διάφορα θέματα

Ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης ενημέρωσε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης για κάποια θέματα που έθεσαν:

Για το θέμα του χώρου για τα αδέσποτα, απαντώντας σε τοποθέτηση του Βάιου Ζιάκα που είπε ότι ο Δήμος έπρεπε να χρησιμοποιήσει δική του έκταση, ο κ. Σινάνης είπε ότι η δημιουργία νέου χώρου απαιτεί χρήματα που ο Δήμος δεν διαθέτει.

Για τα προβλήματα του νέου σχεδίου που έθεσε ο κ. Ζιάκας ο κ. Σινάνης είπε ότι ο Δήμος θα καταθέσει πρόταση προϋπολογισμού 4,2 εκ. ευρώ που αφορά σε δίκτυο ομβρίων υδάτων για το τμήμα της πόλης πάνω από το Διβάνη και κάτω από τον ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Αντώνης Τούλας έθεσε για ακόμη μια φορά το θέμα τριών αιτήσεων που δεν προωθούνται από τον Δήμο, μεταξύ των οποίων και δύο θέματα πολιτών.

Ο Δημήτρης Λύπας ζήτησε να κάνει ο Πρόεδρος του σώματος ό,τι προβλέπεται για όσους συμβούλους απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις.

 

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν:

– Ο προϋπολογισμός κληροδοτήματος Ευσεβίου Ν. Ντούλα της Τ.Κ. Καλλιρρόης του Δήμου Μετεώρων.

– Ο προϋπολογισμός κληροδοτήματος Ευσεβίου Ν. Ντούλα της Τ.Κ. Καταφύτου του Δήμου Μετεώρων.

– Ο προϋπολογισμός κληροδοτήματος Αγγελικής Βεληγκέκα της Τ.Κ. Πολυθέας του Δήμου Μετεώρων.

– Η Διεύθυνση προτείνει να μην υπάρξει καμία μεταβολή και ο Δήμος θα ζητήσει να μην γίνει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

– Η αίτηση Μπέλλου Κων/νιάς και Μαδεμτζή Μαριλένας (Διορθωτική πράξη εφαρμογής στο Ο.Τ. 136).

– Η παραλαβή μελέτης προστασίας & διαχείρισης Δημοτικού δάσους Αχελινάδας Τ.Κ. Μαυρελίου του Δήμου Μετεώρων, περιφέρειας Δασαρχείου Καλαμπάκας, περιόδου 2017-2026.

– Η αίτηση Ελεύθερου Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Φλαμπουρεσίου –Γερακαρίου ( για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ατομικών αναγκών κατοίκων Αχελινάδας).

– Η αίτηση του Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Γλυκομηλέας (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ατομικών αναγκών κατοίκων του οικισμού Θεοτόκου της Τ.Κ. Αχλαδέας του Δήμου Μετεώρων).

– Η ανακοίνωση Μ.Π.Ε. του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού της Ενεργειακής Μαλακασίου Α.Ε. της Τ.Κ. Μαλακασίου του Δήμου Μετεώρων».

– Η αίτηση Τσούγκαρη Χρήστου (κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Μεγ. Κερασιάς του Δήμου Μετεώρων).

– Η τροποποίηση προϋπολογισμού.

– Η αίτηση Γιαννούλα Ηλία (χορήγηση αδείας λειτουργίας επιχείρησης παροχής υπηρεσιών διαδικτύου).

– Τα πρωτόκολλα παραλαβής εργασιών του Δήμου

– Η διαγραφή τιμολογίων.

– Η δαπάνη για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εγκαινίων της σύνδεσης με το φυσικό αέριο. (1.000 ευρώ) (κατά πλειοψηφία)

– Η έκδοση λευκώματος (21.200 ευρώ) (κατά πλειοψηφία)

– Η ανάθεση υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας των δημοτικών χώρων κατά τις διατάξεις του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011. Ο Γιάννης Ζαρόπουλος διαφώνησε για την ανάθεση που αφορά στην Καλαμπάκα, ενώ τόνισε ότι η δημοτική Αρχή έχει διαλύσει την Υπηρεσία Καθαριότητας.

– Η αποδοχή πίστωσης από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναβλήθηκε το θέμα που αφορούσε στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Μετεώρων και ΔΕΥΑ για την πράξη «ενέργειες ψηφιακής χαρτογράφησης και διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ», διότι ανακλήθηκε το πρόγραμμα.


3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την στιγμή που υπήρχαν τουλάχιστον τρείς επιχειρήσεις στην Καλαμπάκα που είχαν και κείμενα και φωτογραφικό υλικό και εμπειρία ο δήμαρχος ανέθεσε σε εταιρεία εκτός νομού την έκδοση του λευκώματος! Ξαναψηφίστε τον και καμαρώστε τον.

  2. Αναβλήθηκαν οι «ενέργειες ψηφιακής χαρτογράφησης και διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ»; Και τώρα τι θα γίνουν οι εξαγγελίες και η διαφήμιση που έπεσε για το έργο; χαχαχαχα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...