Βράβευση για την Ακαδημία Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

H Ακαδημία Αξιών που ιδρύθηκε ώς κοινωφελές Ίδρυμα από την Ελληνίδα Φιλόλογο και Κοινωνιολόγο Ιωάννα Ζαχαράκη, Αντιπρόεδρο του Δικτύου Αιρετών Ευρώπης με έδρα το Solingen βραβεύτηκε από το Ίδρυμα KNUPP με το βραβείο KURT KREUSER PREIS 2017. Το βραβείο συνοδεύεται με το ποσό τον 4.000 € και αναδικνύει το σημαντικό ανθρωπιστικό, εκπαιδευτικό έργο της Ακαδημίας Αξιών. Ο κύριος Biermann από το προεδρείο του Ιδρύματος εξήρε κατά την διάρκεια της απονομής του βραβείου την αναγκαιότητα αυτού του έργου στην σημερινή Κοινωνία. Το πρόγραμμα διαπαιδαγώγησης αξιών της Ακαδημίας προετοιμάζει και εκπαιδεύει την νεολαία για τις επίκαιρες προκλήσεις της σημερινής Κοινωνίας, αναπτύσει ικανότητες της αυτοκριτικής, της συνύπαρξης, της αυτοσυγκράτησης για την αντιμετώπιση αντιπαραθέσεων και στηρίζει τους γονείς για μια ανθρωπιστική ανατροφή με γνώμονα της αξίες. Η βράβευση με το μεγαλύτερο ποσό που απένειμε το Ϊδρυμα KNUPP στοχεύει στην αναγνώριση του έργου της Ακαδημίας Αξιών για να γίνει έτσι αυτό γνωστότερο.
Η Ακαδημία Αξιών που το καλοκαίρι του 2015 άρχισε συμβολικά το έργο της στην γεννέτηρα της κυρίας Ζαχαράκη, στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας προσανατολίζεται στις ανθρώπινες αξίες, έχει ως στόχο την διάδoση των Αξιών μέσα από συγκεκριμένη μέθοδο, βασισμένη στη διδασκαλία του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη καθώς και στις αξίες της Φιλοκαλίας.
Η Ακαδημία συνεργάζεται με πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολεία και φορείς και συνεχίζει την εργασία της πρωτοβουλίας αξιών που έχει εκπονήσει το πρόγραμμα διαπαιδαγώγησης αξιών και αλληλοσεβασμού, το οποίο έχει λειτουργήσει πειραματικά από το 1999 στο σχολείο Friedrich-Albert-Lange Gesamtschule Solingen. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει παιδαγωγούς, γονείς και παιδιά και να τους εκπαιδεύσει για να χρησιμοποιούν μεθοδικά τις αξίες στην καθημερινότητα και να είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Το πρόγραμμα αξιολογήθηκε από επιστημονικό ίδρυμα, το οποίο πιστοποίησε την αποτελεσματικότητα στις τάξεις που συμμετείχαν στο πειραματικό πρόγραμμα.
Το κλίμα εργασίας και επικοινωνίας στις τάξεις είναι πολύ θετικότερο σε σύγκριση με άλλες τάξεις.
Λόγω των θετικών αποτελεσμάτων η ζήτηση του προγράμματος είναι μεγάλη, αφού εν τω μεταξύ έχει ενταχτεί, μετά από απόφαση των σχολικών συμβουλίων σε πολλά σχολεία.

Η Ακαδημία Αξιών εκπαιδεύει φοιτητές της παιδαγωγικής, φιλοσοφικής, θεολογικής για να είναι σε θέση να διδάξουν το πρόγραμμα στα σχολεία. Επίσης εκπαιδεύονται δάσκαλοι που πρόκειται να πρωτοδιοριστούν, ώστε να εφαρμόζουν την μέθοδο διδασκαλίας στα σχολεία. Εκτός από τα σχολεία μπορεί να διεξαχθεί το πρόγραμμα, σε κέντρα νέων, Εκκλησίες και συλλόγους ανάλογα με τις δυνατότητες της Ακαδημίας.
Ευχάριστο είναι, ότι το πρόγραμμα διδάσκεται και σε τάξεις του ελληνικού γυμνασίου και λυκείου του Düsseldorf, μετά από έγκριση του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου.
Ως κοινωφελές ίδρυμα η Ακαδημία Αξιών λειτουργεί με δωρεές, αφού αυτές μπορούν να εκπίπτουν από την εφορία καθώς και με επιδοτήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχει η ιδρύτρια της Ακαδημίας στο info@axion-akademie.de www.axion-akademie.de/el
Στο Düsseldorf θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Ακαδημίας σε εκδήλωση που οργανώνεται στις 15. Οκτωβρίου 2017, στις 17.00 η ώρα στο Ενοριακό Κεντρο του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ