Μία συνταγή συντοπίτη μας, που μόνο εκείνος γνωρίζει πώς να την απογειώνει, συμπεριλαμβάνεται στο νέο βιβλίο συνταγών μαγειρικής του διεθνoύς φήμης σεφ Τόνι Καβαλιέρου.
Πρόκειται για το «Κλέφτικο», που ετοιμάζει με μεράκι και προσφέρει στην ταβέρνα του ο Θεόδωρος Κουζίνας, ο οποίος αναφέρεται στο βιβλίο με το παρατσούκλι του, «Πατέντας».
Κατά την περιοδεία του στη χώρα μας ο γνωστός σεφ άκουσε για τη μοναδική συνταγή του συντοπίτη μας, τη δοκίμασε, έμεινε κατενθουσιασμένος και τη συμπεριέλαβε στο νέο βιβλίο του.
Το “Savor Greece” είναι ένα πρότζεκτ έχει σκοπό να αναδείξει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα. Περιλαμβάνει τηλεοπτικές σειρές κι ένα βιβλίο μαγειρικής, παρουσιάζοντας αυθεντικές συνταγές και εικόνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο στόχος είναι να προσκαλέσει τους ανθρώπους να επισκεφθούν την Ελλάδα και να έρθουν σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της.
Τηλεοπτικές Σειρές: Δύο κύκλοι έχουν ήδη παραχθεί, με σκοπό την προβολή της πραγματικής ζωής και των παραδοσιακών τεχνικών μαγειρέματος στην Ελλάδα.
Βιβλίο Μαγειρικής: Το “Savor Greece” κυκλοφορεί και ως βιβλίο με 77 συνταγές, οι οποίες είναι γραμμένες στα Αγγλικά.
Περιεχόμενο: Το πρότζεκτ εστιάζει στην αυθεντικότητα, παρουσιάζοντας καθημερινούς ανθρώπους όπως νοικοκυρές, ψαράδες, αγρότες και οινοποιούς.
Ο Τόνυ Καβαλιέρος, σπούδασε και εξάσκησε για πρώτη φορά το επάγγελμα του μάγειρα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Από το 1994 που επέστρεψε στην Ελλάδα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη «βιομηχανία της κατσαρόλας» ως chef ή σύμβουλος σε εστιατόρια και εταιρείες catering και επισιτισμού, ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, και ως συνεργάτης σε επαγγελματικά περιοδικά επισιτισμού.
Έχει λάβει μέρος σε ειδικές παρουσιάσεις μαγειρικής στην ελληνική τηλεόραση, έχει εργαστεί ως Καθηγητής Μαγειρικής στα Ι.Ε.Κ. Δομή και Δέλτα, και έχει επιμεληθεί 4 επαγγελματικά βιβλία μαγειρικής.
Το 2003 ξεκίνησε το πρώτο βιβλιοπωλείο μαγειρικής στην Ελλάδα, το Chef in Love, και το 2006 ίδρυσε το Κέντρο Σεμιναρίων Μαγειρικής.
Στην καριέρα του έχει κατορθώσει ό,τι πολύ λίγοι: να κάνει το επάγγελμά του πάθος και το πάθος του επάγγελμα.








































































