Καλούν το ΕΚΑΒ γιατί τους πονάει το… δόντι – “Δεν έχουν χρήματα για μεταφορά στο νοσοκομείο” δηλώνει εργαζόμενος

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για περιστατικά στα οποία δεν πρόλαβε ή καθυστέρησε να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αυτός ο «συνήθης ύποπτος» είθισται να πληρώνει πρώτα απ΄ όλους την ανοργανωσιά και προχειρότητα που χαρακτηρίζει τον δημόσιο τομέα. Τα προβλήματα με τη συντήρηση των ασθενοφόρων και τις ελλείψεις προσωπικού στη Μαγνησία, είναι γνωστά. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες όψεις του νομίσματος.

Αφενός η κατάχρηση αυτής της πολύτιμης υπηρεσίας για ψύλλου πήδημα και αφετέρου οι κλήσεις για ασθενοφόρο -χωρίς να υφίσταται επιτακτική ανάγκη- γιατί ο πολίτης δεν έχει χρήματα ούτε για ταξί, ώστε να πάει στο Νοσοκομείο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΣΤΡΑ) , ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Δαριώτης δήλωσε πως μέσα στο 2021 έγιναν 11.500 διακομιδές, ανάμεσά τους και κάποιες εκτός κάθε λογικής. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, λόγω έλλειψης χρημάτων υπάρχουν άνθρωποι που καλούν το ΕΚΑΒ ακόμα και για πονόδοντο, γιατί δεν έχουν χρήματα για ταξί. Τόνισε πως οι περιπτώσεις αυτές είναι ακραίες, αλλά αποτελούν γεγονότα.

Όπως σημείωσε, οι διασώστες εξηγούν στους “ασθενείς” πως με την απόφασή τους να καλέσουν ασθενοφόρο λόγω έλλειψης χρημάτων για μεταφορά στο Νοσοκομείο, στερούν την παρέμβαση του ασθενοφόρου σε ένα σοβαρό περιστατικό που υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ενός ανθρώπου.

ΠΗΓΗgegonota

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img