Τι είναι το value bet

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο όρος value bet μπορεί αν είναι ένας συνηθισμένος όρος που ακούγεται πολύ στην «πιάτσα» ωστόσο δεν είναι λίγοι οι παίχτες που δεν γνωρίζουν όχι μόνο τι ακριβώς σημαίνει αλλά πολύ περισσότερο και πως να εντοπίζουν τις value bet αποδόσεις. Ένα από τα βασικά σημεία που κάθε παίχτης που παίζει στοίχημα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του είναι ότι οι εταιρίες φτιάχνουν έτσι τις αποδόσεις στα αθλητικά γεγονότα, ώστε πρώτον να εξασφαλίζουν ασφάλεια και δεύτερον να εξασφαλίζουν κέρδος όποιο σημείο κι αν επαληθευτεί. Αυτή είναι η λεγόμενη γκανιότα που κάθε εταιρία την προσαρμόζει στα μέτρα της. Το «αντίδοτο» στην γκανιότα για τον παίχτη είναι η εύρεση της value bet απόδοσης.

Τι είναι το Value Bet και πως βγαίνουν οι αποδόσεις
Τις αποδόσεις ενός στοιχηματικού γεγονότος τις καθορίζουν οι bookmakers αποδόσεις οι οποίες προκύπτουν από ένα μαθηματικό μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει κατά βάση την στατιστική επιστήμη και σε αυτό προστίθενται βασικές παράμετροι που επηρεάζουν εναν αθλητικό αγώνα, όπως η φόρμα, οι απουσίες, οι τραυματισμοί, η ψυχολογία, η προϊστορία των ομάδων και πολλοί ακόμα μικροπαράγοντες. Φυσικά μετράει και η εμπειρία του trader ή αλλιώς odds compiler στο κάθε πρωτάθλημα. Σε γενικές γραμμές και κυρίως ενημερωτικά, ο παγκόσμιος πάροχος αποδόσεων είναι η sportsradar και οι εκάστοτε trader βγάζουν αποδόσεις για τις εταιρίες που εργάζονται με βάση αυτπές της sportsradar. Φυσικά, ο εγχώριος trader για παράδειγμα που βγάζει τις αποδόσεις για την Football League θα πάρει τις αρχικές αποδόσεις της sportsradar και θα τις προσαρμόσει ανάλογα με το feeling που λαμβάνει, τις σχέσεις που υπάρχουν στο πρωτάθλημα, την φόρμα και το τελευταίο ρεπορτάζ. Οι αποδόσεις μπορεί να επηρεαστούν και από τις καιρικές συνθήκες. Ακριβώς σε αυτό το κομμάτι μπαίνει ο παίχτης ο οποίος και καλείται να αποφασίσει αν θα αγοράσει ή όχι μια απόδοση. Αν δηλαδή κρίνει ο παίκτης ότι η απόδοση που βρίσκει σε ένα στοιχηματικό γεγονός είναι άξια έναντι των πιθανοτήτων της επαλήθευσης του αποτελέσματος. Για να γίνει απόλυτα κατανοητό λοιπόν με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, το value bet υφίσταται όταν ο παίχτης κρίνει ότι η πιθανότητα επαλήθευσης ενός αποτελέσματος είναι μεγαλύτερη από αυτήν που προτείνει ο bookmaker. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε αξία (value).

Πως βρίσκω value bets
Τα value bets υπάρχουν σχεδόν παντού στο στοίχημα, ωστόσο αν ψάχνεις και θέλεις να παίζεις με αυτόν τον τρόπο τότε σπάνια παίζεις τα μεγάλα πρωταθλήματα. Αντίθετα επικεντρώνεσαι στα μικρότερα πρωταθλήματα και κατά βάση στις μικρότερες κατηγορίες. Αυτό γιατί στα μεγάλα εμπορικά πρωταθλήματα μπορεί να έχεις πολύ καλή πληροφόρηση, αλλά ακόμα καλύτερη έχουν οι bookmakers. Στα μικρότερα πρωταθλήματα όμως όπως για παράδειγμα 4η κατηγορία Αγγλίας ή 3η κατηγορία Ισπανίας μπορείς με ψάξιμο και αφιέρωση αρκετού χρόνου να βρεις λαβράκια και να πιάσεις αδιάβαστο τον Book.

Συμβουλές για value bet
 Το πρώτο και βασικότερο είναι πως το να βρεις value σε μια απόδοση είναι καθαρά ατομικό θέμα. Ότι είναι value για εμενα μπορεί για εσένα να μην είναι και το αντίθετο. Εξαρτάται καθαρά από το πως βλέπει ο καθένας το κάθε παιχνίδι, τι πληροφόρηση έχει, πόσο καλά ξέρει τις ομάδες και το ρεπορτάζ κ.α.
 Πολλοί παίχτες ειδικά οι παλιότεροι που ξεκίνησαν με το «θρυλικό» και αγαπημένο ΠΡΟΠΟ, θεωρούν ότι το στοίχημα είναι κάτι ανάλογο. Μέγα λάθος. Πολλές φορές σε πρακτορεία ακούω πολλούς που αναφέρουν, αφού θα κερδίσει δεν με νοιάζει η απόδοση. Μπορεί λοιπόν να πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια ομάδα θα κερδίσει ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα την αγοράσουμε σε οποιαδήποτε απόδοση. Αν έπρεπε να δίνει 1.80 και δίνει 1.50 τότε θα αφήσω το παιχνίδι γιατί αν παίζει έτσι μακροπρόθεσμα είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα βγω χαμένος.
 Για όσους παίζουν value bets η στρατηγικές είναι 2. Η παίζεις σε μονά τα value bets σου ή παίζεις σε σύστημα. Αν έχει 3 value bets παίζεις ένα 1-2-3 ή ένα 2/3 αν οι αποδόσεις είναι μεγάλες ώστε να μεγιστοποιήσεις τα κέρδη σου. Τα value bets δεν μπαίνουν σε παρολί.

Μάθε όλα τα μυστικά της bwin στο Bookmakers.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ