Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Καλαμπάκας

Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Καλαμπάκας

-

Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση, θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!
Τώρα μέτρα ανακούφισης και προστασίας των αυτοαπασχολούμενων!

Αυταπασχολούμενη,

Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας απευθύνεται σε σένα που:
• Έρχεσαι αντιμέτωπη με ένα βουνό υποχρεώσεων της ατομικής, οικογενειακής επιχείρησης
• Πνίγεσαι από τα προβλήματα και τα χρέη, που διογκώθηκαν την περίοδο της πανδημίας και δεν αντισταθμίζονται από το άνοιγμα των καταστημάτων μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες
• Βιώνεις την ανασφάλεια για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών σου, παλεύοντας να τα μεγαλώσεις… πολλές φορές και μέσα στον επαγγελματικό σου χώρο.
Η απάντηση στις αγωνίες και τους προβληματισμούς σου, στον αγώνα επιβίωσης που δίνεις καθημερινά δεν μπορούν να δώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά η συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και προστασίας.

Με την άρση του lockdown, έγινε ξεκάθαρο ότι τα “έκτακτα” μέτρα οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης πρόσφεραν μεγάλη… ανάσα, ζεστό χρήμα και άλλες διευκολύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς.
Όμως, για σένα απλώς μετέθεσαν τα οικονομικά αδιέξοδα για αργότερα.
 Μπορεί τα 800 ευρώ να έδωσαν μια ελάχιστη ανάσα, αρκεί όμως σήμερα ένα επίδομα, για να καλυφθούν οι ανάγκες της οικογένειας και τα έξοδα της επιχείρησης;
 Αρκεί σήμερα η προσωρινή μετάθεση φόρων και χαρατσιών, ενώ έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά το επόμενο διάστημα;
 Όταν ξέρουμε ότι οι τράπεζες μας περιμένουν στη γωνία;
 Όταν η αντιλαϊκή πολιτική παραμένει ίδια και απαράλλακτη με τα προηγούμενα χρόνια;
 Όταν όλοι οι νόμοι για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις παραμένουν σε ισχύ;
 Ποιος μπορεί, όμως, να σου εγγυηθεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, όταν ήδη τα σύννεφα της νέας οικονομικής κρίσης πυκνώνουν ξανά;

Καμιά αναμονή! Μπροστά στις νέες θύελλες προτάσσουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!
Έχεις πολλούς λόγους να πάρεις τη δική σου θέση στον αγώνα, στην οργάνωση μέσα από την ένωση, το σωματείο, το σύλλογο ΕΒΕ, την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ:
Γιατί οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στα σχέδια των κυβερνήσεων, όπως της σημερινής, που είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
Γιατί οι αυταπασχολούμενες και αυταπασχολούμενοι, μαζί με τους εργαζόμενους, θα κληθούμε και πάλι στο τέλος να πληρώσουμε το λογαριασμό των αυξημένων κρατικών δαπανών για τις επενδύσεις και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αρνούμαστε να ματώσουμε ξανά!
Γιατί κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι “τρίβουν” τα χέρια τους όταν βλέπουν να κυριαρχεί η απομόνωση, η απογοήτευση, η στάση αναμονής. Η κοινή αγωνιστική δράση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ανδρών και γυναικών, μπορεί να δώσει ανάσα στις προσωπικές αγωνίες της καθεμιάς και του καθενός. Να παλέψουμε μαζί ενάντια στη φοροληστεία, τις κατασχέσεις, το χτύπημα στα ασφαλιστικά, κοινωνικά μας δικαιώματα, τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Γιατί δεν πρέπει να χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Τον 21ο αιώνα υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα να δουλεύεις με ανθρώπινα ωράρια, χωρίς το βραχνά της αβεβαιότητας, ώστε να περνάς δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά, με την οικογένειά σου, με το φιλικό σου περιβάλλον. Να στηρίζεσαι από το κράτος δωρεάν με κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας- ΠΦΥ, προσχολικής και ειδικής αγωγής, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, προστασίας των ηλικιωμένων γονιών. Δεν είναι μονόδρομος να σμπαραλιάζεται η οικογενειακή και επαγγελματική μας ζωή.

Διεκδικούμε:
 Μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
 Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.
 Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος. Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους, φθηνότερο ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για το διάστημα της καραντίνας.
 Αναστολή των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες μέχρι το Σεπτέμβρη. Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. Αναστολή κατασχέσεων – πλειστηριασμών για χρέη προς δημόσιο και ιδιώτες. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
 Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα του κλεισίματος και κάλυψη τους από το κράτος. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας για το ίδιο διάστημα.
 Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 6 μήνες.
 Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
 Επαρκείς, δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημόσιες δωρεάν δομές για τη φροντίδα των ηλικιωμένων.
 Ολόπλευρη προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με δωρεάν πρόσβαση σε προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις και θεραπείες.
 Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας για όλους, επαρκές απέναντι στην πανδημία αλλά και στις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για πρόληψη, θεραπεία, ή ατύχημα.

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας (μέλος της Ο.Γ.Ε)
04/06/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...