Μια ξεχωριστή εκδήλωση, που συνδυάζει τον πολιτισμό με την τοπική παράδοση, διοργανώνει στη Σαρακίνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Γεφύρι», την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 18:30.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου μουσείου του Συλλόγου, ενώ θα ακολουθήσει μια ιδιαίτερη γιορτή τρύγου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σαρακίνας.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο μουσείο μέσα από οργανωμένη περιήγηση και στη συνέχεια να συμμετάσχουν σε μια γιορτή αφιερωμένη σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές παραδόσεις του τόπου.
Η βραδιά θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά εδέσματα μούστου, καθώς και εκλεκτό κρασί και τσίπουρο, σε ένα σκηνικό που φιλοδοξεί να αναβιώσει το κλίμα και τη ζεστασιά του παραδοσιακού τρύγου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει περιήγηση και κεράσματα, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Γεφύρι» να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κατοίκους και επισκέπτες να δώσουν το «παρών» στη γιορτή.












































