Εργασίες συντήρησης στις μεταλλικές μπάρες ασφαλείας του κυκλικού κόμβου μπροστά από τη γέφυρα Καλαμπάκας–Διάβας πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, εξειδικευμένο συνεργείο, αποκαθιστώντας τις φθορές που έχουν προκληθεί από επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις βαρέων οχημάτων.
Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του τμήματος Τρίκαλα–Καλαμπάκα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 είχε διαπιστωθεί ότι το διαθέσιμο πλάτος του οδοστρώματος στον συγκεκριμένο κόμβο δυσκολεύει τη διέλευση συρόμενων φορτηγών. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που οι καρότσες των οχημάτων έρχονται σε επαφή με τις μπάρες ασφαλείας, προκαλώντας υλικές ζημιές και καθιστώντας αναγκαίες τις συχνές παρεμβάσεις αποκατάστασης.
Η σημερινή συντήρηση κρίθηκε επιβεβλημένη για λόγους οδικής ασφάλειας. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, το πρόβλημα εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται όσο δεν αντιμετωπίζεται η βασική αιτία του. Μια πιο μόνιμη λύση θα μπορούσε να είναι η διαπλάτυνση του ωφέλιμου οδοστρώματος στον κόμβο, παρέμβαση που προϋποθέτει την εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικής μελέτης και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων.
















































