Την Κυριακή 10 Αυγούστου έλαβαν χώρα πανελλαδικά, εκδηλώσεις σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς ενάντια στη γενοκτονία της Γάζας και τους υποστηρικτές της. Σε πάνω από 100 σημεία στην Ελλάδα, πολίτες στείλανε το μήνυμα της αλληλεγγύης και συμμετοχής.
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης συμμετείχε και η Καλαμπάκα με συγκέντρωση αρχικά στο Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης, όπου υψώθηκαν παλαιστινιακές σημαίες και πανό με μηνύματα αλληλεγγύης. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελευθερίας της Παλαιστίνης.
Η πόλη της Καλαμπάκας έστειλε ηχηρό μήνυμα με φόντο τα Μετέωρα, πραγματοποιώντας μια ειρηνική διαμαρτυρία για το έγκλημα που συντελείται από το Ισραήλ και έδειξε ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση και συμμετοχή και στην επαρχία για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί ενεργούς πολίτες από όλες τις χώρες του κόσμου.
Την πρωτοβουλία για την ημέρα δράσης με σύνθημα NOT IN OUR LAND – NOT IN OUR NAME πήρε το ελληνικό τμήμα του March to Gaza, σε συνεργασία με το BDS και την Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα.
