Ξεκίνησε η εγκατάσταση των συστημάτων βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων στην Καλαμπάκα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Αρχίζει σήμερα στην Καλαμπάκα η εγκατάσταση των συστημάτων βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ενός σημαντικού για την πόλη έργου, που θα περάσει σταδιακά σε μια άλλη εποχή τον Δήμο Μετεώρων, πιο φιλική για τον δημότη και το περιβάλλον.

Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου με συνολικό προϋπολογισμό 241.800 € θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο κατά 80% και το υπόλοιπο 20% θα συμπληρωθεί με ίδιους πόρους του Δήμου, είναι δε αποτέλεσμα ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2020 – ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ» και εγκρίθηκε χωρίς περικοπές.

Τα συστήματα βυθιζόμενων κάδων θα τοποθετηθούν σε πέντε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Το κάθε σύστημα αποτελείται από δύο υπόγειους κάδους χωρητικότητας 3.000 lt ο καθένας, ήτοι συνολικής χωρητικότητας 6.000 lt περίπου. Το κάθε σύστημα αντικαθιστά 6 κοινούς πλαστικούς κάδους (πράσινους ή μπλε), με τους οποίους γίνεται η αποκομιδή σήμερα.

Η αρχή γίνεται σήμερα Δευτέρα από το σημείο δίπλα από Δημοτικό Πάρκινγκ (πλησίον ξενοδοχείου Εντελβάις) στην πλευρά της οδού Αν. Μάη. Στον τόπο των εργασιών βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Βασίλης Τσίκαρης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Θώμος.

Τα τέσσερα άλλα σημεία, που θα φιλοξενήσουν τα συστήματα αυτά είναι:

• Η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι Πιτσαρίας Γίτσα)
• Η Πλατεία Ρήγα Φεραίου (έναντι Δασαρχείου)
• Η Πλατεία Δημουλά (μεταξύ των οδών Δεληγιάννη και Χατζηπέτρου στο ύψος της παιδικής χαράς)
• Η οδός Ρόδου στο ύψος της Βιβλιοθήκης (δίπλα από το ΚΤΕΛ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ