Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Σπείρα απατεώνων εξαπατά βενζινοπώλες - Τα κόλπα που σκαρφίζονται

Σπείρα απατεώνων εξαπατά βενζινοπώλες – Τα κόλπα που σκαρφίζονται

Αυξάνονται τα κρούσματα εξαπάτησης και απόπειρας εξαπάτησης σε βάρος βενζινοπωλών

-

Απίστευτα κόλπα θέτει σε εφαρμογή η σπείρα, που χτυπά σε πρατήρια υγρών καυσίμων για να εξαπατήσει τους επαγγελματίες με παραγγελίες «μαϊμού» για προμήθεια πετρελαίου. Με απύθμενο θράσος οι απατεώνες παρουσιάζονται άλλοτε σαν φίλοι των επιχειρηματιών, άλλοτε σαν γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με βενζινοπώλες, τους οποίους η σπείρα προσπάθησε να πλησιάσει.

Τα μέλη της τηλεφωνούν πάντοτε σε ανύποπτη χρονική στιγμή και εκμεταλλευόμενα το κενό, που υπάρχει στο τραπεζικό σύστημα για τον έλεγχο των λογαριασμών, απλώνουν τα δίχτυα τους. Φαίνονται σαν να λένε την αλήθεια, ενώ ασκούν αφόρητη ψυχολογική βία, λένε οι επιχειρηματίες.

Ο Κώστας Μπαζάκας ήταν ένας από τους βενζινοπώλες στον Βόλο, που οι επιτήδειοι έβαλαν στο μικροσκόπιό τους, άλλα δεν κατάφεραν να τον εξαπατήσουν. Ο άγνωστος δράστης που τηλεφώνησε στην επιχείρησή του και συνομίλησε με τους υπαλλήλους του, παρουσιάστηκε σαν φίλος του από ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Όμως, δεν ήξερε ότι ο φίλος του επαγγελματία κάνει παραγγελίες μόνο για πετρέλαιο θέρμανσης και όχι για πετρέλαιο κίνησης και μάλιστα σε συγκεκριμένα διαστήματα του χρόνου…

«Προς επιβεβαίωση τηλεφώνησα στον φίλο μου για να τον ρωτήσω αν ήθελε όντως να κάνει την παραγγελία. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν τηλεφώνησε ποτέ στους υπαλλήλους μου. Απευθύνθηκα τότε στην Αστυνομία», λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και περιγράφει την προσπάθεια που ξεκίνησε για να συλληφθεί ο δράστης, η οποία όμως δυστυχώς, δεν τελεσφόρησε.

Ολα πήγαιναν καλά, όμως τελικά ο επιτήδειος διαισθάνθηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στη συναλλαγή και εξαφανίστηκε ως διά μαγείας. Αντελήφθη ότι ο βενζινοπώλης ήθελε για κάποιο λόγο να κερδίσει χρόνο και δεν ξανατηλεφώνησε. Ξέχασε και την «παραγγελία» που είχε κάνει για το πετρέλαιο και την ανάγκη που είχε για την άμεση επιστροφή των επιπλέον χρημάτων που δήθεν είχε καταβάλει από λάθος…

«Παρήγγειλε πετρέλαιο που κόστιζε 500 ευρώ και στη συνέχεια έστειλε ένα πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης χρημάτων συνολικού ποσού 5.000 ευρώ. Τηλεφώνησε στον συνέταιρό μου και του είπε να επιστρέψει τα χρήματα, τονίζοντας ότι έχει να καλύψει σημαντική υποχρέωση», περιγράφει ο ίδιος. «Του είπαμε να έρθει να πάρει το πετρέλαιο και ότι θα του δίναμε 2.000 ευρώ. Οτι τις επόμενες δύο μέρες θα του στέλναμε και τα υπόλοιπα χρήματα. Φοβήθηκε ότι κάτι τρέχει και εξαφανίστηκε», προσθέτει ακόμη.

Ο κ. Μπαζάκας δεν είναι ο μόνος βενζινοπώλης στον Βόλο που έγινε στόχος των απατεώνων. Υπήρξαν άλλοι δύο επαγγελματίες, ενώ πανελλαδικά τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα δέκα. Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος συμβουλεύει με κάθε τρόπο τους επαγγελματίες του κλάδου να μην εμπιστεύονται έγγραφα που μπορεί να πλαστογραφηθούν, να μην στέλνουν ποτέ χρήματα πίσω, αν πρώτα δεν δουν τα χρήματα στο λογαριασμό.

«Είχαμε πρόσφατα και άλλο κρούσμα στη Μακεδονία και είναι αμαρτία από τον Θεό να την πληρώνουν οι βενζινοπώλες, ενώ για όλα φταίει το τραπεζικό σύστημα που δεν επιτρέπει τον έλεγχο των καταθέσεων.

Οι παραγγελίες θα πρέπει να καταβάλλονται είτε με μετρητά είτε με κάρτα. Οι καταθέσεις δεν φαίνονται άμεσα, όταν για τη συναλλαγή συνεργάζονται δύο διαφορετικές Τράπεζες», τονίζει.

Ασκούν αφόρητη ψυχολογική βία
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε και με τον βενζινοπώλη που με την αστραπιαία κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κατάφερε να πάρει πίσω τα χρήματά του από τους επιτήδειους που αποπειράθηκαν να του αρπάξουν 6.300 ευρώ, όταν στις αρχές του μήνα τού τηλεφώνησαν με το πρόσχημα ότι ήθελαν να κάνουν παραγγελία πετρελαίου θέρμανσης και έστειλαν πλαστό πιστοποιητικό.

«Ο άγνωστος άνδρας που μου τηλεφώνησε προσποιήθηκε ότι είναι γνωστός γιατρός και ότι η σύζυγός του είναι φαρμακοποιός. Ζητούσε πίσω τα χρήματά του. Στην αρχή αρνήθηκα να τα στείλω. Όμως, άσκησε αφόρητη ψυχολογική βία. Σε έκανε να αισθάνεσαι τύψεις, ότι φταις σε κάτι. Έλεγε ότι δεν θα έχει να πληρώσει τα φάρμακα», επισήμανε. Ο επαγγελματίας κινητοποιήθηκε άμεσα. Αντελήφθη γρήγορα ότι δεν υπήρξε τελικά κατάθεση των χρημάτων και ότι το πιστοποιητικό που του εστάλη ήταν πλαστό. Ειδοποίησε γρήγορα την Αστυνομία και με συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκε άμεσα ο τόπος απ’ όπου έγινε η ανάληψη των χρημάτων, η γυναίκα που «σήκωσε» τα χρήματα αλλά και η πορεία που είχε στη συνέχεια η κατάθεση του ποσού από το ένα μέλος του κυκλώματος στο άλλο. Οι δράστες ήταν συνολικά δύο και μετά τον εντοπισμό τους επέστρεψαν τα χρήματα πίσω τα χρήματα του βενζινοπώλη.

Καμπανάκι από τον Σύλλογο Βενζινοπωλών
Η Ενωση Βενζινοπωλών Μαγνησίας εφιστά την προσοχή στους πρατηριούχους να μην καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς online. Επιπλέον, να μην εμπιστεύονται έγγραφα που μπορεί να πλαστογραφηθούν. Η πρόεδρος της Ένωσης, Βάσω Κοντοχρήστου, επισημαίνει ότι πανελλαδικά έχουν καταγραφεί περί τα δέκα κρούσματα. Υπάρχει σχετική ενημέρωση από την Ομοσπονδία.

«Επειδή είναι περίοδος παραγγελιών πετρελαίου θέρμανσης επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν. Γνωρίζουν ότι όταν οι παραγγελίες που γίνονται είναι πάνω από 500 ευρώ, τότε δεν επιτρέπεται να γίνονται συναλλαγές στο χέρι», εξηγεί η ίδια.

Η κ. Κοντοχρήστου συνιστά στους επαγγελματίες του κλάδου να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή με τις παραγγελίες. Επισημαίνεται ότι οι παραγγελίες του πετρελαίου θέρμανσης φέτος έχουν πτώση της τάξεως του 40% σε σχέση με πέρυσι λόγω των κλιματικών συνθηκών που μείωσαν τη ζήτηση. Ενώ η ζήτηση ξεκινά παραδοσιακά στις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο η παρατεταμένη ζέστη είχε σαν αποτέλεσμα να διατεθούν μόνο οι βασικές ποσότητες.

Η ίδια αναφέρεται και στο φορολογικό και τονίζοντας ότι πλέον το κράτος παίρνει με τους φόρους το 85% των καθαρών κερδών των επαγγελματιών του κλάδου, λέει ότι ο κλάδος περιμένει από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της για τη μείωση των φόρων. Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης τα πρατήρια μειώθηκαν πανελλαδικά σε 5.000 από 8.500. Χιλιάδες πρατήρια έκλεισαν όταν μπήκε το σύστημα εκροών εισροών, καθώς το κόστος έφθανε έως και 15.000 ευρώ και δεν μπορούσαν να το επωμιστούν.

Η ίδια σπείρα χτύπησε σε γιατρούς και ξενοδόχους
Οι απάτες σε βάρος βενζινοπωλών αυξάνονται το τελευταίο διάστημα λόγω της ζήτησης που έχει το πετρέλαιο θέρμανσης. Στην ουσία πρόκειται για την ίδια σπείρα που το καλοκαίρι προσπαθούσε να εξαπατήσει γιατρούς και που στο τέλος του καλοκαιριού έδρασε βάζοντας στο μικροσκόπιο ξενοδόχους της Αλοννήσου. Εκείνο που αλλάζει είναι η δικαιολογία που προβάλλεται κάθε φορά. Οι κλήσεις γίνονται και πάλι από κινητά που φαίνονται να χρησιμοποιούνται από το εξωτερικό από χώρες όπως το Πακιστάν, όπου είναι δύσκολο να υπάρξει έλεγχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

www.physionatsis.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

 

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...