Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Η Θεσσαλία βραβεύτηκε για τον σχεδιασμό ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής

Η Θεσσαλία βραβεύτηκε για τον σχεδιασμό ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής

-

«Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν δεν κάνουμε την ψηφιακή επανάσταση στην επόμενη δεκαετία η Ελλάδα θα συρρικνωθεί και θα περιθωριοποιηθεί. Χρειάζεται επανάσταση στην ψηφιακή σύγκλιση», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του σήμερα στο 2ο συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» και τους «Ψηφιακούς Πολίτες».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε για το σχεδιασμό ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής και την υλοποίηση έργων στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ενεργειακής Κατανάλωσης, Κοινωνικής Συνοχής, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κ. Αγοραστός από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «ο χρόνος είναι χρήμα και θέσεις εργασίας» και επισήμανε ότι «για να σταθεί η Ελλάδα με αξιώσεις στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί με σχέδιο και επιθετική στρατηγική για την παραγωγή καθώς χώρα που δεν παράγει δεν έχει μέλλον.

Δεν είμαστε στην ώρα μηδέν στην ψηφιακή οικονομία. Έχουμε ευρηματικούς ανθρώπους με εξαιρετικές σπουδές, καινοτόμες εταιρείες, «έξυπνα» συστήματα, αυτό που δεν έχουμε είναι η συνεργασία των υπηρεσιών, ενώ βασικός αρνητικός παράγοντας είναι το αργοκίνητο κράτος», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και υπογράμμισε όσον αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

«Έχοντας εκτιμήσει τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών όσον αφορά τόσο στην εξυπηρέτηση και υποβοήθηση των πολιτών όσο και στη διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε και δίνει απόλυτη προτεραιότητα σε τέτοιου είδους δράσεις σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία».

 

 

Ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε ειδική αναφορά στις εξής δράσεις:

-Πρόγραμμα τηλεφροντίδας Renewing Health και United for Health
Η εισαγωγή καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών στην Θεσσαλία συμπεριλαμβάνει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών (intergrated care) ηλεκτρονικής υγείας με υπηρεσίες προς τον πολίτη-ασθενή με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχρηματοδότησε μαζί το Υπουργείο Υγείας και υλοποίησε με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και την Αναπτυξιακή Εταιρεία e-Trikala καινοτόμα ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα.
Ειδικότερα με στόχο την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, όπως η αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και η γήρανση του πληθυσμού, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και η Ψηφιακή Κοινότητα των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας, υλοποιούν πρόγραμμα τηλεφροντίδας με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες παθήσεις, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ).
Στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων τηλεφροντίδας Renewing Health και United for Health, παρέχονται υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα (όπως χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διαβήτης) δωρεάν από το Κέντρο Τηλεφροντίδας συσκευές φορητής βιολογικής τηλεμετρίας (τηλεκαρδιογράφος, τηλεπιεσόμετρο, τηλεσπιρόμετρο κτλ) με δυνατότητα αποστολής ιατρικών παραμέτρων μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου στον ειδικό ιατρό στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Οι υπηρεσίες αυτές έχουν αξιολογηθεί με κλινικούς , οικονομικούς κ οργανωτικούς δείκτες και μπορούν να παρέχουν έτσι χρήσιμες πληροφορίες σε άλλες περιφέρειες και σε κεντρικό επίπεδο, στα πλαίσια επέκτασης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας και στην χώρα μας.
Τα θετικά αποτελέσματα αξιολόγησης των προγραμμάτων αυτών έχουν ήδη ανακοινωθεί σε σχετικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται ως “εθνικοί πιλότοι” στα πλαίσια της ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ατζέντας 2020 (Digital Agenda 2020 – DA 2020) (ή ψηφιακό θεματολόγιο) και ειδικότερα για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, όπως η αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και η γήρανση του πληθυσμού. Η Digital Agenda 2010 αποτελεί το Ευρωπαϊκό όραμα και τη βάση για να αναπτυχθούν πολιτικές και δράσεις με στόχο την εναρμονισμένη ψηφιακή πρόοδο των Ευρωπαϊκών χωρών με ορίζοντα το έτος 2020.
Παράλληλα στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την Ενεργή και Υγιή Γήρανση» (EIP on AHA- European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing),η ΕΕ συγκεντρώνει φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, από όλη την Ευρώπη ώστε να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και εργαλεία για την ικανοποίηση των αναγκών του γηράσκοντος πληθυσμού, με την ενεργό συμμετοχή και φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

-«Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Θεσσαλίας»
Ο βασικός στόχος του έργου είναι η διεθνής προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως τουριστικού προορισμού, μέσω των δυνατοτήτων που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Μεταξύ αυτών, η δημιουργία του τουριστικού ιστοχώρου (portal) της Περιφέρειας, περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες (όπως γεωγραφική εγγύτητα σημείων, εκφώνηση κειμένων, κλπ), με σύγχρονη εμφάνιση και ευκολία πλοήγησης, με υποστήριξη όλων των σύγχρονων μορφών υλικού και κάλυψη όλων των γνωστών τύπων συσκευών (υπολογιστές, tamplets, smartphones).
Εκτός από την προβολή των αξιοθέατων, έχει ληφθεί μέριμνα και για την προβολή των Θεσσαλικών επιχειρήσεων (κυρίως γι αυτές που έχουν σχέση με τον τουρισμό, χωρίς να αποκλείει καμία), δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να έχει τη δική της σελίδα. Με το, ενσωματωμένο στο portal, σύστημα καταμέτρησης της ικανοποίησης των επισκεπτών, θα υπάρχει ένα ακόμη εργαλείο στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Επίσης, με την κατασκευή των κινηματογραφικού επιπέδου υποδομών προβολής τρισδιάστατων (3D) βίντεο στις δύο αίθουσες (που όμοιές τους ελάχιστες είναι στην Ελλάδα), δημιουργούνται δύο ακόμη πόλοι (σε Ελασσόνα – Καλαμπάκα), με προστιθέμενη αξία στο Θεσσαλικό τουριστικό προϊόν. Φιλοδοξούμε αυτές να αποτελέσουν σημεία αναφοράς, τόσο για τον εσωτερικό τουρισμό (όπως σχολεία, σύλλογοι, σωματεία, ΚΑΠΗ), όσο και για τον τουρισμό από το εξωτερικό.
Παράλληλα με αυτό το έργο, έχουμε κάνει:
– 2 άλλα έργα για την ανακατασκευή και βελτιστοποίηση των 2 αιθουσών (κόστους 400.000)
– 2 διαγωνισμούς, για την απόκτηση υλικού 3D προβολής, υψηλής ποιότητας, που υλοποιήθηκαν (κόστους 100.000€), και περιλαμβάνουν 3D spots για τις δύο περιοχές από ένα μυθολογικού περιεχομένου (virtual reality) και από ένα πραγματικού περιεχομένου.
Φιλοδοξία μας αποτελεί και η διενέργεια σχετικού διαγωνισμού (φεστιβάλ) παραγωγής τρισδιάστατου οπτικοακουστικού υλικού το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές κυρίως.

-Ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης των έργων για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλα
Το έργο προβλέπει ένα κέντρο ελέγχου στο αντλιοστάσιο Α0 της λίμνης Κάρλας από το οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης επιτήρησης, ελέγχου λειτουργίας, επιτήρηση ασφάλειας με συστήματα συναγερμού και επιτήρηση ασφάλειας με κάμερες σε 14 σημεία.
Η επικοινωνία των 14 σημείων θα γίνεται με καινούργιο δίκτυο οπτικής ίνας, ενώ όπου δεν υπάρχει και για τις κοντινές αποστάσεις με ασύρματο δίκτυο WI-FI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.hotelkostafamissi.com

www.hamogelo.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr