Επιστολή Βασίλη Γιαγιάκου για μη επιβολή «πράσινου τέλους» στο πετρέλαιο κίνησης

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Επιστολή προς τους Υπουργούς κ. κ. Κωστή Χατζηδάκη, Άδωνι Γεωργιάδη Ιωάννη Κεφαλογιάννη αλλά και τους βουλευτές του Νομού Τρικάλων για την μη επιβολή “πράσινου τέλους” στο πετρέλαιο κίνησης απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος.

Η επιστολή
Προς:
– Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Κο. Χατζηδάκη Κωστή
– Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Κο. Γεωργιάδη Άδωνι
– Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Κο. Κεφαλογιάννη Ιωάννη

– Kοιν.:
– – κ.κ. Βουλευτές Τρικάλων
– – Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
– – Επιμελητήρια Ελλάδος

Θέμα: Μη επιβολή «πράσινου τέλους» στο πετρέλαιο κίνησης

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης (diesel), σας μεταφέρουμε την ανησυχία και την αγανάκτηση των επαγγελματιών – ιδιοκτητών πετρελαιοκίνητων οχημάτων.
Δυστυχώς, το μέτρο αυτό της επιβολής του «Ειδικού φόρου άνθρακα» (Special Carbon Tax) έχει αποδέκτες σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα) και θα είναι ακόμη μια δυσβάσταχτη επιβάρυνση στις ήδη συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ενόψει και των δυσμενών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Κύριοι Υπουργοί,
στην έσχατη περίπτωση που αυτή η μορφή φόρου δεν μπορεί να αποφευχθεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, προτείνουμε να αντισταθμίσετε την επιβάρυνση με αντίστοιχη μείωση του ήδη υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Γιαγιάκος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ