Προσκυνηματική εκδρομή στο Ύψωμα 731 διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, προσκυνηματική εκδρομή στο αιώνιο σύμβολο ανδρείας, ηρωισμού και αυταπάρνησης και ένα από τα πιο αιματοβαμμένα υψώματα του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου, μοναδικό και αξεπέραστο Πλέον 731 στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2019.

Θα γίνει αυτό το προσκύνημα, για να τελεστεί τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών και να τοποθετηθούν λίγα λουλούδια στους απέριττους ή τους ανύπαρκτους τάφους των παλικαριών από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, που είχαν στελεχώσει τον θρύλο των Συνταγμάτων, τον ακατανίκητο και το ηρωικό 5ο Σύνταγμα πεζικού Τρικάλων.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο οδοιπορικό μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο 105 στον 1ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και στα τηλέφωνα (24310-35106 και 6973365922), προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

06.00 Αναχώρηση από Τρίκαλα. Βασ. Τσιτσάνη(πρώην Κωστάρα).

08.00 Στάση για καφέ-πρωινό στο ΔΙΕΘΝΕΣ στον περιφερειακό στα Γιάννενα.

08.30 Αναχώρηση για Κακαβιά. Έλεγχος στα Σύνορα.

10.30 Αναχώρηση για Βουλιαράτες. Τέλεση Μνημόσυνου.

11.30 Αναχώρηση για Κλεισούρα. Αφού φτάσουμε και ο καιρός το επιτρέπει, επιβίβαση στα βανάκια και επίσκεψη στο Ύψωμα 731 όπου και θα ψαλεί η επιμνημόσυνη Δέηση και θα γίνει η κατάθεση στεφάνων. Σε περίπτωση που ο καιρός το επιτρέψει θα ψαλεί η επιμνημόσυνη δέηση στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Κλεισούρα.

15.30 Αναχώρηση για Αργυρόκαστρο. Γνωριμία με την πόλη. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αργυροκάστρου και τον Πρόξενο.

17.30 Αναχώρηση για Δερβιτσάνη. Υποδοχή από τον Έπαρχο και τις αρχές της πόλης. Καφέ.

20.30 Αναχώρηση για Αγ. Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

                     

2η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

08.00 Πρωινό και αναχώρηση για Χειμάρα. Επίσκεψη στο κάστρο της Χειμάρας.

11.30 Αναχώρηση για Αυλώνα-FIERI. Έξω από την πόλη υπάρχει ο τάφος του Αγίου Κοσμά, τον οποίο και θα επισκεφτούμε (αν  έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Ανδρενίτσας). Το απόγευμα στο Δυρράχιο για καφέ. Το βράδυ στα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

08.00 Πρωινό στο ξενοδοχείο και εκκλησιασμός στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, όπου θα λειτουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και ο Τρικαλινός Επίσκοπος Αμαντίας Ναθαναήλ. Συνάντηση μαζί τους.

Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Ελμπασάν και άφιξη στο Πόγραδετς.  Ελεύθεροι για  φαγητό και καφέ στη λίμνη Οχρίδας. Επιστροφή από τον μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Άφιξη στα Τρίκαλα αργά το βράδυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ