Διαβάστε στα «Μετέωρα»: Ιστορική απόφαση – Τέλος στην εκκρεμότητα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με κύριο θέμα την ιστορική για την τοπική μας Εκκλησία και τον Δήμο Μετεώρων είδηση της αφαίρεσης του «Σταγών» από τη Μητρόπολη Τρίκκης κυκλοφορεί η εφημερίδα «Τα Μετέωρα». Στις 7 Οκτωβρίου 2021 η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε το αίτηµα του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόµου για µετονοµασία της Μητρόπολης σε Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Έτσι, η Μητρόπολή µας, Σταγών και Μετεώρων, θα είναι στο εξής η µόνη που θα φέρει το «Σταγών» στην ονοµασία της, κάτι που αποτελεί µία δίκαιη και φυσική εξέλιξη µετά από τη µετατροπή της από προσωποπαγής σε µόνιµη, αρχικά από την Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και στη συνέχεια µε το ΦΕΚ της 11ης Μαΐου 2016. Αποτελούσε μείζον θέμα που συνεχώς προωθούσε ο µακαριστός Μητροπολίτης µας κυρός Σεραφείµ, ενώ εσχάτως το χειρίζονταν οι Σεβασµιώτατοι Μητροπολίτες κ.κ. Θεόκλητος και Χρυσόστοµος.

Στα όσα γράφει ο παιδαγωγός και φιλόσοφος Ευάγγελος Παπανούτσος για το ποιος πρέπει να είναι ο δάσκαλος, αναφέρεται στο άρθρο του ο Εκδότης Νικόλαος Βασ. Μπακόλας.

Σχόλια και παραπολιτικά αυτή την εβδομάδα στο Πολιτικό Καφενείο του Γιώργου Μπακόλα και στον Τύπο & Υπογραμμό του Γιάννη Ψαρρή.

Στις απόψεις φιλοξενούνται οι: Χρήστος Γκερέκος, Νίκος Κατοίκος, Βασιλική Δ. Μίχου, Ιωάννης Αλμπάνης, Ευαγγελία Μπίτου, Δημοσθένης Τσαγκρασούλης, Σωτήρης Βλιώρας, Θανάσης Σιούτας, Χρήστος Κυρίτσης.

Στο δισέλιδο Υγεία & Ομορφιά διαβάστε: 16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (Βασιλική Κέφου – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος), Λάθη στη γυμναστική (Παναγιώτης Κανδύλης – Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ), Οστεοαρθρίτιδα: Γιατί δεν πρέπει να σας ακινητοποιήσει ο πόνος (Ιωάννης Α. Νάτσης – Φυσικοθεραπευτής), 6+1 λόγοι για να επισκεφτείτε με το παιδί σας λογοθεραπευτή (Μαρίνα Αθ. Καραθανάση – Λογοθεραπεύτρια), Μάσκες προσώπου (Φανή Λουτριώτη – Αισθητικός).

Στα αθλητικά δείτε όλη την επικαιρότητα στα σπορ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ