Του ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΡΗ

Στις 6 Αυγούστου, την ημέρα της Δεσποτικής εορτής της Μεταµόρφωσης του Σωτήρος, γιόρτασε και πανηγύρισε και φέτος, με μέριμνα του Δασαρχείου Καλαμπάκας και με τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, ο ναός του Σωτήρος στην πανέµορφη περιοχή «Κουκουφλί», που βρίσκεται στο Δασικό Σύµπλεγµα Ασπροποτάµου που πολλοί εργαζόμενοι έχουν πάρει σύνταξη απ’ αυτό.

Το απόγευμα της Κυριακής 5 Αυγούστου 2018 τελέστηκε ο Εσπερινός και την Δευτέρα, ημέρα της εορτής, το πρωί τελέστηκαν ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία µετά Αρτοκλασίας και ευχής για τα σταφύλια χοροστατούντος του π. Νικολάου Μπουρλή και συνεπικουρούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αύρας Αρχιμ. Δωροθέου Τζεβελάκα.

Και φέτος προσφέρθηκε λουκούµι και όπως κάθε χρόνο φασολάδα, την οποία γεύτηκαν οι πάρα πολλοί προσκυνητές, καθισµένοι σε παγκάκια κάτω από τον ίσκιο θεόρατων πλατάνων και λυγερόκορµων ελάτων, δίπλα στη βρύση µε το κρύο και γάργαρο τρεχούµενο νερό.

Οι επίσηµοι έφαγαν και αυτοί τα νηστίσιµα, καθισµένοι σε µια µεγάλη υπαίθρια τραπεζαρία.

Παραβρέθηκε πολύς κόσµος των Ασπροποταµίτικων χωριών, πολλοί νυν και πρώην υπάλληλοι του Δασαρχείου Καλαµπάκας, πάρα πολλοί επίσηµοι και αρκετοί Καλαµπακιώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ