Η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου ήταν ο τελευταίος σταθμός του επίσημου προγράμματος της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, πριν από την απογευματινή συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και Αρχών του τόπου μας στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας στις 7.00 μ.μ.

Εκεί της δόθηκε υπόμνημα με τις απόψεις και τις θέσεις των Μονών για το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για τη θέσπιση δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο και τους Ηγουμένους των Μονών.

Σε δηλώσεις της η κ. Κονιόρδου είπε μεταξύ άλλων ότι ζητούμενο είναι να συνυπάρξουν αρμονικά στον χώρο των Μετεώρων διάφορες δραστηριότητες, σεβόμενες την ιστορική φυσιογνωμία του μοναδικού μνημείου, το οποίο είναι τόσο των ανθρώπων και των Μονών που έχουν ριζώσει σε αυτόν τον τόπο, όσο και της Φύσης. «Καλή τη πίστει, και για μια ειρηνική συνύπαρξη, θα μπορέσουμε να βρούμε μία καλή λύση», τόνισε.

«Η Θεόπετρα είναι επίσης ένα σημαντικό μνημείο, και με τη δυνατότητα που μας παρέχεται για επιπλέον προσωπικό, θα δώσουμε προτεραιότητα στο Κέντρο Τεκμηρίωσης», είπε για το θέμα αυτό.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω εάν η δήλωση ή η σύνταξη είναι υπεύθυνη για την ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ…. Αυτό το «Καλή τη πίστει» Β Γ Α Ζ Ε Ι Ο Λ Α Τ Α Μ Α Τ Ι Α…. Tragic !

    • καλή τη πίστει (λατ. bona fide, πάπυρος 2ου αι. μ.Χ.) με εμπιστοσύνη, με καλόπιστη διάθεση [λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη]
      Για ποια ανορθογραφία μιλάτε; Επειδή τα επαναλαμβανόμενα λάθη τα συνηθίζει ο κόσμος, έχει καταλήξει να μην αναγνωρίζει το σωστό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here