Η Διάβα τιμά τον Άγιο Μάμα – Κάλεσμα προς τους κτηνοτρόφους

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στις 2 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάμα, προστάτη των βοσκών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη Διάβα Καλαμπάκας θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

ΤΡΙΤΗ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Διάβας, στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με θείο κήρυγμα. Ακολούθως θα διαβαστούν οι ευχές «Εἰς τό εὐλογῆσαι ἅλας» και ευχή για κάθε ασθένεια ζώου, των Αγίων Μάμα και Μοδέστου. Στο τέλος οι πιστοί θα λάβουν ένα σακουλάκι με αλάτι καθώς και γλυκίσματα που θα ετοιμάσουν οι κυρίες της ενορίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας, στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και υψώματος του Αγίου.

Με τιμή και χαρά καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής, ώστε να συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες και να λάβουν την ευλογία του Αγίου για τους ίδιους, τις εργασίες τους και τα ζώα τους.

Κάλεσμα στους κτηνοτρόφους της περιοχής
για την εορτή του Αγίου Μάμα στη Διάβα
Αγαπητοί κτηνοτρόφοι,
Στις 2 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάμα, προστάτη των βοσκών και των ζώων. Στη Διάβα Καλαμπάκας κάθε τέτοια μέρα τιμάμε τον Άγιο Μάμα, τελώντας Εσπερινό το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και την επόμενη ημέρα Όρθρο, Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας και υψώματος του Αγίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
Στον εσπερινό μάλιστα διαβάζονται οι ευχές ‘’Εἰς τό εὐλογῆσαι ἅλας’’ και ευχή για κάθε ασθένεια ζώου, των Αγίων Μάμα και Μοδέστου. Στο τέλος οι κτηνοτρόφοι λαμβάνουν ένα σακουλάκι με αλάτι (για τα ζώα).
Σας καλούμε, όλους τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής μας, ώστε να τιμήσετε τον προστάτη Άγιο σας και να λάβετε την ευλογία του Αγίου για εσάς, τις εργασίες σας και τα ζώα σας.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ