ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ: «Ο άνθρωπος πρέπει να κάνει τα πάντα με γνώμονα το καλό»

-

Τον διακρίνει η ικανότητα να επικοινωνεί άμεσα με τον αναγνώστη μέσα από τους χαρακτήρες των βιβλίων του. Ενθουσιάζει το αναγνωστικό κοινό με την δυναμικότητα, το θάρρος και την τόλμη των ηρώων του ενάντια στα κατεστημένα και στις τόσες αντιξοότητες της ζωής. Συγκινεί με την ευαισθησία και την ανθρωπιά του.

Πιστεύει πως οι σπουδές του στην υποκριτική τον βοήθησαν στο να δημιουργεί αληθινούς χαρακτήρες και ότι το βασικό σε κάθε βιβλίο είναι να εμπεριέχει μεγάλο κομμάτι της μοναδικότητας του κάθε συγγραφέα. Τα παιδικά του χρόνια αν και δύσκολα, τον προίκισαν με εικόνες και παραστάσεις που κουβαλάει σε ότι κάνει. Υποστηρίζει ότι ένα κομμάτι της όποιας καλλιτεχνικής ροπής έχει, την οφείλει στα παιδικά του χρόνια και στο γεγονός ότι μεγάλωσε κοντά στη φύση.

Τα βιβλία του ξεχωρίζουν για την ωραία τους γραφή, το ζωντανό λόγο, τις μεστές, χωρίς υπερβολές, περιγραφές συναισθημάτων και καταστάσεων. Ο Κώστας Κρομμύδας αξίζει μια περίοπτη θέση στην Ελληνική Λογοτεχνία αρκεί να συνεχίσει με την ίδια έμπνευση και δημιουργικότητα!

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το τελευταίο σας βιβλίο «Ογκρέσα*» κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις «Διόπτρα» κι έχει έναν ιδιαίτερο τίτλο, κύριε Κρομμύδα. Υπάρχει λόγος που έχετε δώσει στο βιβλίο σας;
Το βιβλίο είναι βασισμένο σε τρεις αληθινές ιστορίες που στην πραγματικότητα δεν συναντήθηκαν ποτέ, αλλά στην ιστορία μου με αφορμή την «Ογκρέσα*» έρχονται αντιμέτωπες και πλέκουν τον μύθο. Ήθελα με αυτόν τον τίτλο να εκφράσω τη δύναμη της γυναικείας φύσης σε όλες τις μορφές.

Πώς αποφασίσατε να το γράψετε; Υπήρξε κάποια αφορμή, κάποιο τυχαίο γεγονός;
Η ιστορία υπάρχει στο μυαλό μου εδώ και οχτώ χρόνια. Πάντα ήθελα να την κάνω βιβλίο. Με γοήτευε πάντα το πώς μια γυναίκα αναζητά τη λύτρωσή της μέσα από ακραίες καταστάσεις. Η ιστορία που μου αφηγήθηκε μια άγνωστη γυναίκα σε ένα μπαρ που δούλευα πριν από είκοσι χρόνια έβαλε το πρώτο λιθαράκι.

Πώς γεννήθηκαν οι ήρωες αυτού του βιβλίου;
Οι περισσότεροι είναι αληθινοί. Αλλά και αυτοί που δεν είναι έχουν πολλά στοιχεία από υπαρκτά πρόσωπα που είτε υπήρξαν είτε υπάρχουν ακόμη στη ζωή μου.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε στο αναγνωστικό κοινό με το νέο σας βιβλίο;
Πως όταν ο ψυχισμός των ανθρώπων και ειδικά των γυναικών οδηγείται από τα ένστικτα, το αποτέλεσμα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τη φαντασία. Ακόμη, ήθελα να περιγράψω πώς από ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να γεννηθεί ένας μεγάλος και δυνατός έρωτας.

Γι’ αυτό, αναφέρεται στις πρώτες σελίδες του βιβλίου σας: «Κανένας έρωτας δεν σε πάει τόσο μακριά όσο αυτός που οδηγείται από τα ένστικτα…». Αλήθεια, πιστεύετε ότι έχει τη δύναμη ένας έρωτας να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή;
Ναι. Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος και το σύμπαν να συνωμοτήσει για αυτό. Στο βιβλίο μου αυτό ακριβώς συμβαίνει. Ο συνδυασμός των δύο. Οι ήρωες μου μετά από ένα ταξίδι στέκονται έτοιμοι να δεχτούν αυτό που θα τους παρασύρει και θα αλλάξει τη ζωή τους. Η μοίρα λοιπόν φροντίζει για αυτό ξεκινώντας από ένα τυχαίο τηλεφώνημα. Τα ένστικτα που ξυπνούν απελευθερώνουν ένα απίστευτο πάθος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη ζωή.

Έλκετε την καταγωγή σας από το Παλαιοχώρι Καλαμπάκας και μεγαλώσατε στα Τρίκαλα. Ποιες είναι οι αγαπημένες σας αναμνήσεις από τα παιδικά σας χρόνια, κύριε Κρομμύδα;
Τα παιδικά μου χρόνια αν και δύσκολα, με προίκισαν με εικόνες και παραστάσεις που καβαλάω σε ό,τι κάνω. Τα ανέμελα εκείνα χρόνια και τα «ταξίδια» που έκανα με τη φαντασία αλλά και την πραγματικότητα με έχουν σημαδέψει. Θα ήμουν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος αν δεν είχα μεγαλώσει κοντά στη φύση. Ένα κομμάτι της όποιας καλλιτεχνικής ροπής έχω, την οφείλω σε αυτό. Στα παιδικά μου χρόνια.

Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου σας, η Κατερίνα, είναι αποφασισμένη να απελευθερώσει τον δράκο από μέσα της… Είστε της άποψης πως «όλα εδώ πληρώνονται» και με ποιο τρόπο θα βρεθεί ο «τιμωρός» που θα βάλει σε τάξη αδικίες και λάθη;
Είμαι της άποψης πως ο άνθρωπος πρέπει να κάνει ό,τι κάνει με γνώμονα το καλό, κυρία Δούλη. Όταν αυτό συμβαίνει, το καλό θα έρθει να σε συναντήσει κάποια στιγμή. Σε αυτή ή σε μια άλλη ζωή. Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα σκέψης για να «τιμωρηθεί» κάποιος, ακόμη κι αν αυτό δεν συνέβη για όσο έζησε. Το τι πληρώνουμε σε αυτή τη ζωή και βλέπουν οι άλλοι, δεν είναι τίποτε σε αυτά που «πληρώνουμε» μέσα μας, όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη.

Πόσο χρόνο σάς πήρε η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου και πώς είναι η καθημερινότητά σας κατά την περίοδο συγγραφής;
Ο χρόνος γραφής είναι πολύ μικρός σε σχέση με τον χρόνο σκέψης που αφιερώνω σε κάθε βιβλίο. Πριν γράψω την πρώτη λέξη, σχεδόν όλα υπάρχουν σκόρπια σαν κομμάτια ενός πάζλ στο μυαλό μου. Αυτό που κάνω λοιπόν είναι να «σχηματίσω» την εικόνα ακολουθώντας τους ήρωές μου. Πάνω κάτω όμως χρειάζομαι έναν χρόνο για να ολοκληρώσω ένα βιβλίο.

Ποια είναι τα συναισθήματά σας κάθε φορά που ολοκληρώνετε η συγγραφή ενός βιβλίου;
Χαρά και λύπη μαζί. Από τη μια κάτι ολοκληρώνεται, από την άλλη κάτι φεύγει από εσένα. Ο αποχωρισμός είναι οδυνηρός αλλά και λυτρωτικός μαζί. Θα ήθελα να μπορούσα να ξαναγράφω κατά διαστήματα τα βιβλία μου και να βάζω τους ήρωές μου σε άλλα μονοπάτια. Η πρόσφατη ανάδειξη του πρώτου μου μυθιστορήματος στα δέκα συγκινητικότερα της χρονιάς, μου έδωσε τρομερή δύναμη να συνεχίσω να γράφω.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει κατά τη γνώμη σας να διαθέτει ένα βιβλίο για να είναι «καλό»;
Να εμπεριέχει μεγάλο κομμάτι της μοναδικότητας του κάθε συγγραφέα. Δεν έχει νόημα να μιμείσαι κάποιον ή να γράφεις με μια γνωστή και πετυχημένη εμπορικά συνταγή. Το πιο βασικό όμως νομίζω πως είναι η αλήθεια των ηρώων. Οι σπουδές μου στην υποκριτική με βοήθησαν στο να δημιουργώ αληθινούς χαρακτήρες στα βιβλία μου.

Υπάρχει κάποιο βιβλίο που θα λέγατε ότι σας επηρέασε σε σημαντικό βαθμό στη ζωή και τις απόψεις σας, ίσως ακόμη και τον τρόπο που γράφετε;
Υπάρχουν πολλά που με έχουν επηρεάσει. Τα βιβλία του Μπόρχες και του Κούντερα όμως νομίζω πως με έχουν σημαδέψει.

Επηρεάζει η τρέχουσα κοινωνική και οικονομική κατάσταση τη συγγραφή σας;
Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να γράψω απομονώνοντας το τι συμβαίνει στη χώρα και στον κόσμο. Αν το έκανα, νομίζω πως τα κείμενά μου θα ήταν χωρίς τη ζωή που χρειάζονται για να γίνουν ακόμη πιο αληθινά και κατανοητά.

Ηθοποιός και Συγγραφέας. Ποια ιδιότητα από τις δύο σας χαρακτηρίζει περισσότερο, κύριε Κρομμύδα;
Το ένα βοηθά το άλλο και δεν σκοπεύω να βάλω κανένα σε προτεραιότητα. Αφήνω τη μοίρα να φέρνει εκείνη στο προσκήνιο πιο από τα δύο θα με οδηγεί. Τώρα θέλω να γράφω!

Θεωρείτε πως όταν κάποιος αξίζει, θα βρει τον τρόπο να αναδείξει την αξία του; Είναι θέμα τύχης ή άλλων συγκυριών το να καταφέρουμε να πετύχουμε στη ζωή μας τα όνειρά μας;
Είναι ο συνδυασμός όλων αυτών. Το θέμα δεν είναι να παρακαλάς τον Θεό να κερδίσεις το λαχείο, αλλά και να αγοράσεις ένα λαχείο.

Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για τα Μετέωρα και την πόλη της Καλαμπάκας;
Κατάγομαι από ένα χωριό της Καλαμπάκας. Το Παλαιοχώρι. Έχω επισκεφτεί και δει την ευρύτερη περιοχή άπειρες φορές. Κάθε φορά νομίζω πως είναι η πρώτη μου. Με θαμπώνει κυριολεκτικά η ομορφιά της φύσης. Όλο αυτό το κομμάτι είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός, που δυστυχώς δεν είχε την πρέπουσα προσοχή από τους τοπικούς άρχοντες. Τα Μετέωρα είναι έτσι και αλλιώς ένας παγκόσμιος προορισμός. Από μόνος του όμως. Από αυτό που δημιούργησε η φύση και οι καλόγεροι. Το υπόλοιπο κομμάτι έγινε χωρίς καμιά μελέτη και επίβλεψη. Φανταστείτε κάτω από τα επιβλητικά Μετέωρα πέτρινα σπίτια, φτιαγμένα και εναρμονισμένα με το περιβάλλον. Προφανώς, ακόμη και σήμερα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι δώρο μας έκανε η φύση και πόσο τυχεροί είμαστε που καταγόμαστε από αυτά τα μέρη. Ίσως τα παιδιά μας να το καταλάβουν και να κάνουν κάτι καλύτερο από αυτά που κάναμε εμείς.

 

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Κώστας Κρομμύδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα, όπου και μεγάλωσε.

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στη μέθοδο διδασκαλίας του actor studio. Συμμετείχε στα «Χορικά» της Ζουζού Νικολούδη για δύο χρόνια. Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο και στο σινεμά.

Την περίοδο 2010-2012 ήταν βασικός εισηγητής στις ημερίδες του ινστιτούτου πρόληψης – διατροφής και υγείας, με θέμα Eκπαιδεύοντας παιδιά και γονείς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο «Μπαμπά, μεγάλωσέ με» και τον Μάιο του 2013 το μυθιστόρημά του «Η ζωή που έλειπε», που ένα χρόνο μετά αναδείχθηκε ως ένα από τα δέκα συγκινητικότερα βιβλία της χρονιάς.

Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών και στο ARMANI MUSICAL THEATER CENTER. Από το 2013 διδάσκει «δημόσιο λόγο-public speech» στη σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 και διατηρεί καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στο love radio 97,5.
Αρθρογραφεί στη Real News, στο infokids.gr και στο περιοδικό «Παιδί και νέοι γονείς».

 

* Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Μετέωρα» στις 13/6/2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Ευχές στον Δήμαρχο Μετεώρων από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου Διάβας

Ευχόμαστε σε όσους δοκιμάζονται από τον ιό, γρήγορη ανάρρωση. Ευχές και στον Δήμαρχο Μετεώρων και συντοπίτη μας κ. Θοδωρή Αλέκο. Του στέλνουμε την φωτογραφία αυτή, από την σημερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Διάβας, έχοντας στην αγκαλιά μας τον Άγιο Δημήτριο, που πολύ αγαπά και τιμά. Σας περιμένουμε σύντομα κοντά...

Καλά στην υγεία του ο Δήμαρχος Μετεώρων – Ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του

Πέρασε ακριβώς μία εβδομάδα από τότε που ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος ανακοίνωσε ότι μετά από τεστ που έκανε διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και ξεκίνησε η καραντίνα του. Ο κ. Αλέκος εισήχθη στην μονάδα covid του Νοσοκομείου Τρικάλων την περασμένη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 με ήπια συμπτώματα για καθαρά προληπτικούς...

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Διαδικτυακή συνάντηση με τον συγγραφέα Στέφανο Ξενάκη

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με το γνωστό συγγραφέα κ. Στέφανο Ξενάκη. Θα υπάρξει μια ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα με τη μορφή ερωταποκρίσεων σχετικά με θέματα αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης, τα οποία υπηρετεί τόσο στα κείμενα του όσο και στις ομιλίες του. Ο κ....

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή αυτοκινήτου χθες το βράδυ στην Ε.Ο. Καλαμπάκας – Ιωαννίνων

Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο 4ο Χλμ. της Εθνικής οδού Καλαμπάκας – Ιωαννίνων, ένα χιλιόμετρο περίπου πριν από την ΠΑΠ. Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς Καλαμπάκα βγήκε εκτός δρόμου με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές χωρίς ωστόσο, σύμφωνα πάντα με...

Έμπλεξε για τα καλά, υποχρεωμένη να κυνηγήσει και τη διαφορά!

Συνεχίζεται η δράση στα προκριματικά του Eurobasket 2022, με το οποίο καταπιάνεται στη σημερινή στήλη του στο FoxbetοΣτέφανος Μαρολαχάκης. Μάθε εδώ τα πάντα για τη βετ365 Ο Νεμάνια Νέντοβιτς μας δικαίωσε χθες, καθώς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έβγαλε το over 13.5, στέλνοντάς μας στο ταμείο. Με αργά βήματα, η στήλη...

Πότε η γρίπη γίνεται φονική

Ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα ανακάλυψαν τον μηχανισμό που οδηγεί σε ανάπτυξη δευτερογενών βακτηριακών λοιμώξεων στους ασθενείς με γρίπη και εκτιμούν ότι ο ίδιος μηχανισμός πιθανώς τίθεται σε λειτουργία και σε βαριά νοσούντες με Covid-19. Μυστήριο συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό να αποτελεί το γιατί η λοίμωξη με τον ιό της γρίπης...

Νέο “πακέτο” μέτρων στήριξης για τον Δεκέμβριο – Παράταση ενός μήνα στα τέλη κυκλοφορίας

Αποζημίωση ειδικού σκοπού η οποία θα υπολογιστεί επί της βάσης των 800 ευρώ –δηλαδή ο κάθε υπάλληλος θα εισπράττει 26,66 ευρώ ανά ημέρα αναστολής- θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και για τον μήνα Δεκέμβριο. Μετά την επίσημη ανακοίνωση της παράτασης του lockdown, την Δευτέρα θα ανακοινωθεί και η παράταση των...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...